20 Nisan 2024, Cumartesi

Çamlık Restoran'ın devri yargıya taşındı

5 Aralık 2016, Pazartesi 09:46

     


Çine Belediyesi, Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı ile belediyeden alınarak maliyeye devredilen Çamlık Restoran’ın yeniden belediyeye devri için mahkemeye başvurdu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çinelilerin hakkını savunacağız” dedi.

 

Çine Kahraman Mahallesi içerisinde yer alan Çamlık Restoran, bir süre önce halkın hizmetine kapatıldı. Restoran, Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı ile önce Çine Belediyesi'ne verilmesine rağmen ikinci paylaşım sürecinde belediyeden alınarak maliyeye devredildi. Çine Belediyesi bu paylaşıma itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı.

 

ARAZİ TAPUDA HARMAN YERİ OLARAK GEÇİYOR

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından yapılan mal paylaşımında Çamlık Restoran bize verilmesine rağmen ikinci paylaşımda bizden alınarak maliyeye devredildi. Gerekçe olarak da eskiden arazinin harman yeri olarak kullanıldığı ve tapusunun bu şekilde olduğu gösterildi. Halkımız, şu anda harman yeri olarak kullanılmayan yerde pikniğini yapıyor ve düğün cemiyetleri için kullanıyordu. Konuyu mahkemeye taşıdık, yerin yeniden bize verilmesini, bu yanlıştan dönülmesini ve restoranın yeniden Çinelilerin hizmetine açılmasını istiyoruz. Çinelilerin hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler