18 Nisan 2024, Perşembe

Pire alarmı

5 Kasım 2016, Cumartesi 09:19

     


Çine’nin yoğun hayvancılık yapılan bazı mahallelerinde özellikle büyükbaş hayvanların buzağılarında pire görülmeye başlandı. Pirelerin ilçe genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle arttığı düşünülürken Çine Belediyesi'nin sinekle mücadele ekibi haşereye savaş açtı.

 

Çine’nin hayvancılığın yoğun olarak yaşandığı bazı mahalleleri pire istilasına uğradı. Pirelerin çok görüldüğü Cumalı Mahallesi'nin muhtarı Bahtiyar Uysal, pirelerin mahallelerinde 4 buzağının kanını emerek öldürdüğünü söyledi. İlçede hayvancılıkla uğraşan kişilere seslenen ve tedbir almalarını isteyen Muhtar Uysal, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı pire ilaçlarını Çine Belediyesi sinekle mücadele ekibinin yardımı ile hayvanlara sürdüklerini ve özellikle buzağıları istila eden pirelerin daha da çoğalmasına imkan vermediklerini söyledi.

 

PİRE VARSA BELEDİYEYE BAŞVURUN

Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, ilçedeki bütün hayvancıları uyarırken, “İlçemizde besicilik yapan kişilerin hayvanlarını gözden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Hayvanlarında pireye rastlarlarsa belediyeye başvursunlar. Biz, gerekli işlemleri yapmaya hazırız” dedi.

 

PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENENLER OLUYOR

Uzun süredir yağış olmayan Çine'de kuraklık nedeniyle arttığı düşünülen pireler, insanları da psikolojik olarak etkiliyor. Bazı kişiler, vücutlarında pire olmadığı halde psikolojik olarak kaşınma hissine kapılıyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler