28 Mart 2024, Perşembe

Kahvehanelerde bulaşık makinesi dönemi

5 Kasım 2016, Cumartesi 09:18

     


Çine’de israftan ve kabarık su faturalarından kurtulmak isteyen kahveciler, bardak, tabak ve fincanlarını bulaşık makinesinde yıkamaya başladı.

 

Müşterilerine daha temiz ve hijyenik hizmet verebilmek amacıyla kirli bardak, tabak ve fincanlarını bulaşık makinesinde yıkamaya başladığını söyleyen kahveci Fahri Sağlam, ''Diğer kahvehanelerde de bulaşık makinesi kullanımı yaygınlaşıyor'' dedi.

Elde yıkama sırasında su israfının fazla olduğunu, ellerinin su ile fazla teması nedeniyle çatladığını kaydeden Sağlam, ''El ile yıkanan bardak ve tabaklarda ilk bakışta gözle fark edilemeyen kir kalıntıları olabiliyor. Bulaşık makinesinde 70 derece sıcaklıkta yıkanan bardak ve tabaklarda ise kir faktörü tamamen ortadan kalkıyor. Müşterilerimize daha temiz hizmet etmek için aldığımız bulaşık makinesi, bize ekonomik anlamda katkı da ağlıyor. Bir kahvehanenin en önemli ihtiyacı su. Su faturalarımız kabarık geliyor. 500 bardağım var. Bulaşık makinesini yoğunluğa göre gün içinde 3 veya 4 kez çalıştırıyorum. Böylece müşterilerimiz daha hijyen bardaklarda çay içerken su faturaları yarı yarıya düştüğü için de su giderimiz azalıyor. Bardak yıkayan ellerimiz de eskiden olduğu gibi suyla fazla temas etmemiş oluyor” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler