19 Nisan 2024, Cuma

Tahmini bütçe 10 milyon arttı

5 Ekim 2016, Çarşamba 09:00

     


Çine Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısında geçtiğimiz yıl 26 milyon TL olan tahmini bütçe, ilçeye yapılacak olan hizmetler düşünülerek bu yıl 36 milyon TL’ye çıkarıldı.

 

Çine Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısı Fen İşleri Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Toplantıya mazeretleri gereği meclis üyeleri Mehmet Karcı, Akın Güzel ve Tayfun Aslan katılmadı. Toplantının ilk gündem maddesi olan belediyenin 2017 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi ile performans programı hakkında bilgi veren Plan Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Kıvrak, 2017 tahmini bütçesinin 36 milyon 276 bin 717.82 TL, 2018 yılı tahmini bütçesinin 38 milyon 453 bin 320.89 TL ve 2019 yılı tahminin bütçesinin 40 milyon 760 bin TL olduğunu ifade ederken tahmini bütçeler oybirliği ile kabul edildi. 2017 yılı belediyenin tarifeleri maddesi de oybirliği ile kabul görürken Çineli işitme engelli milli atlet Aysun Akay’ın 6 aylık üniversite eğitimi için 6 bin lira yardım yapılmasına karar verildi. Meclis, Kuşadası'nda yapılacak olan Anadolu Expo 3. Canlı Hayvan Fuarı (Büyükbaş ve Küçükbaş, Süt, Besi ve Çiftlik Hayvanları, Çiftlik Ekipmanları, Süt Sağım Sistemleri, Mezbaha Sistemleri ve Yem İhtisas Fuarı) organizasyonuna katılma kararı alırken çeşitli parsellerdeki imar planı tadilatları taleplerini ilgili komisyona havale etti.

 

SAMANCILAR İÇİN BİR AY DAHA BEKLENİLECEK

Toplantıda Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu'na havale edilen samancıların Hayvan Pazarı Tesisi'ne taşınması konusu da mecliste görüşüldü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, komisyonun bu konuda çalışmalarını tamamladığını ve samancıların da talebi doğrultusunda Hayvan Pazarı’nın uygun görülmediği bilgisini meclis üyeleri ile paylaşırken Yolboyu Mahallesi'nde Ege Et ve Çine Yem’in hemen yanında belediyeye ait 40 dönümlük bir arazi olduğunu ve samancıların buraya taşınabileceğini düşündüğünü aktardı. Başkan, samancılar konusunun bir ay daha görüşülmesini talep etti. Meclis, Başkan Dinçer’in talebi üzerine samancıların akıbetini bir ay daha erteleme kararı aldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler