29 Mart 2024, Cuma

Karpuzlu, otogarına kavuştu

5 Ekim 2016, Çarşamba 15:33

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 26 Mayıs 2015 yılında temeli atılan Karpuzlu Otogarı, yapılan törenle hizmete açıldı.

 

Kırk yıldır minibüs garajı bile olmayan Karpuzlu, Belediye Başkanı Tuğrul Ozan’ın girişimlerine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun destek vermesiyle otogara kavuştu. İlçe halkı, 1 milyon 500 bin TL’ye harcanarak yapılan ilk otogara sahip olmanın mutluluğunu yaşadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile daima uyum içinde çalıştıklarını ve bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi sayesinde ilçeye önemli hizmetler geldiğini açıklayan Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, “Yola çıkarken 'Karpuzlu kabuğunu kıracak' diye dilimizden düşürmediğimiz bir sloganımız vardı. Kararlarımızı ve icraatlarımızı, gerektiğinde kendimizden ve geleceğimizden vazgeçerek hayata geçirdik. Bizler asla halktan kopuk ve habersiz hareket edemeyiz. Bizi öne çıkaran ve yetkiyi veren halktır. Çalışmalarımızı, çabalarımızı, gücümüzü onlar için kullanıyor ve takdiri de yine onlara bırakıyoruz. Bunun farkındayız. Böyle yaşamaya ve inanmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi Karpuzlu kabuğunu kırmış. İlçemizde değişim ve gelişim başlamıştır. Bizler göreve geldiğimizden bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa her alanda ilçemize hizmetler yaptık. 40 yıldır bir minibüs garajı olmayan ilçemize otogar kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

 

KAYMAKAM, EMEĞİ GEÇENLERİ TEŞEKKÜR ETTİ

Pazartesi günü göreve başlayan Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, “Bu güzel günde, burada Karpuzlu otogarımızın açılışında sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum. Şoför esnafımız çok büyük kolaylık sağlayacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, emeği geçen herkese bu güzel yatım için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN OZAN’A İLTİFAT YAĞDIRDI

Konuşmasına 'Bu ne güzel Karpuzlu' ittifatıyla başlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Beni o kadar çok onurlandırdınız ki siz isteyin biz yapalım. Ne istiyorsa bu güzel Karpuzlu’nun güzel insanları, biz sizin 24 saat hizmetinizdeyiz. Tek amacımız sizlere hizmet etmek. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan’a çok teşekkür ediyorum. Çok çalışkan bir belediye başkanınız var. Her zaman Büyükşehir Belediyesi'nin yanında oldu. Her zaman Karpuzlu'ya hizmet etmek aşkıyla çalıştı. Helal olsun başkan sana. İşte çalışkan başkan böyle olur. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan sizlere hizmet etmek için çalışıyor” dedi.

 

“SİZLERE VERDİĞİM SÖZÜN TUTMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİM”

26 Mayıs 2015 tarihinde bu alanda otogarının temelini attıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu, “Şimdi hep beraber otogarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Karpuzlu Belediyesi'ne ait 8 bin 300 metrekare arazide, bin 400 metrekare alana inşaat yapıldı. İki katlı otogarın alt katında 14 peron, 5 seyahat firması ofisi, 3 yöresel ürünler ofisi, 1’er adet de idari, güvenlik, belediye tanıtım ofisi, bay, bayan ve engelli WC, bay ve bayan mescit, kafeterya ve mutfak bulunuyor. Üst katta da restoran ve poliklinik yer alıyor. Maliyeti 1 milyon 500 bin TL’dir. Yerel seçimleri öncesinde sizlere söz vermiştim. 'Aydın kent merkezinde ne yapılacaksa aynısını Karpuzlu'ya yapacağım' diye. Bazı vatandaşlarımızın kafasında soru işareti oldu. Doğaldır soru işareti olması. Yıllardır Karpuzlu hizmet aldı mı? Almadı. Ne dediler? Şimdi burada biz bizeyiz. Eğri oturalım, doğu konuşalım. 'Karpuzlu çıkmaz yol, hizmet yapılır mı? Karpuzluya hizmet gider mi?' demediler mi, dediler. Biz ne söz verdik? 'Aydın kent merkezinde ne varsa aynısı Karpuzlu'da olacak.' Ben bugün sizlere verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğu içindeyim” diye konuştu.

 

“SARI CİVCİVLER HAFTA BİN 570 YOLCU TAŞIYOR”

Aydın Büyükşehir olarak Karpuzlu'ya yaptıkları hizmetlerin bir kısmını açıklayan Çerçioğlu, “Toplam 26 bin 200 metre içme suyu, 17 bin 780 metre kanalizasyon, 625 metre yağmur suyu hattı döşedik. 166 bin metre asfalt kaplama ve yeni yol yaptık. Üreticilerimiz için de tarımsal sulama hattını yaptık. Karpuzlu Sosyal Tesisi ve Spor Kompleksi çalışmaları devam ediyor. Bunu da 2017 yılının Nisan veya Mayıs ayında açacağız. Toplu taşıma araçları sizlere ekonomik ve konforlu hizmet veriyor. Araçlarımız Karpuzlu'ya 14 sefer yapıyor. Sizden gelen istek üzerine seferlerimizi Tekeler Mahallesi'ne uzattık. Haftada bin 570 yolcu taşıyoruz. Hafta 600 yolcumuz ücretsiz yararlanıyor. Yeterli değil. Daha fazlasını yapacağız. Bizim görevimiz çalışmak ve hizmet etmek. İsteyen istediğini söyleyebilir. Sizler isteyeceksiniz, bizler yapacağız. Ne eksiğiniz varsa biz yaparız. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardında protokol üyeleri, Karpuzlu Otogarı'nı dualar eşliğinde açtı. Açılış sonrası katılımcılara pilav üstü tavuk ikram edildi.

 

Açılışa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Karpuzlu Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, CHP İlçe Başkanları, Sivil Toplu Kuruluş Temsilcileri, muhtarlar, davetliler ve Karpuzlu halkı katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler