20 Nisan 2024, Cumartesi

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği kongresine üyelerden tepki

5 Ağustos 2021, Perşembe 16:04

     


Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin geçen ay yapılan Seçimli Olağan Genel Kurulu’ndan haberdar olmadıklarını belirten üyeler, “Kongreler ve seçimler demokrasi adına yapılır. Destek bildirileri, bayram kutlamaları ve vefat eden üyelerin duyuruları bizlere mesaj olarak bildirilirken, yapılan kongre ile seçim hakkında bilgilendirilmedik” diye tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İncir Toplantı Salonu’nda 10 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği kongresinden bilgileri olmadığını belirten birlik üyeleri, bu durumun kabul edilir olmadığını savundu.

“HERKES YÖNETİLMEK İSTEDİĞİ GİBİ YAŞASIN”

Efeler Çeştepe Kültür Merkezi’nde 2017 yılında gerçekleşen Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin genel kurulunda, mevcut Başkan Altan Bilgen, Selim Boran ve Mustafa Ali Afacan aday olmuş ve Başkan Biilgen kullanılan bin 458 oyun 759’unu alarak tekrar seçimi kazanmıştı. Yaklaşık bir ay önce gerçekleşen kongreden haberdar olmadıklarını belirten Mustafa Ali Afacan, “Ben artık bu konularla ilgilenmiyorum ve genel kuruldan bilgim de olmadı. Herkes yönetilmek istediği gibi yaşasın” dedi. Önceki dönem başkan adayı Selim Boran da, seçimlerden haberi olmadığını söyledi.

ACABA BU YÖNETİMİN BİR ENDİŞESİ Mİ VAR?”

Birliğin genel kurulunun üzerinden 15-20 gün geçtikten sonra tesadüfen öğrendiklerini belirten Çine Bucak Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, “Biz birliğin doğal üyeleriyiz. Kongreler ve seçimler demokrasi adına yapılır. Bize her türlü bilgi için mesaj atılıyor. Hayvan desteklemeleri, bayramlarda kutlama mesajı ve üyelerden vefat eden olduğunda hepimize bilgi mesajı atılıyor. Fakat böylesi önemli kararların alındığı ve demokrasinin yaşatılması için yapılan kongre için mesaj ile bilgilendirilmiyoruz. Acaba bu yönetimin bir endişesi mi var? Zor günler geçiren hayvan üreticisinin dertlerini anlatabileceği ve çözüm üretilmesini isteyeceği bir kongre, gizli saklı yapılıyor” diye tepki gösterdi.

“ÇIKAN SON KARALAR İLE ÇOĞU ÜRETİCİMİZ MAĞDUR OLMUŞ DURUMDA”

Aydın’ın en fazla hayvan varlığına ve üreticisine sahip ilçesinin Çine olduğunu belirten Özeren Mahalle Muhtarı Mustafa Dönmez ise, “Bizler hem mahallelerimizin temsilcileri hem de hayvan üreticisiyiz. Aynı zamanda Kırmızı Et Birliği üyeleriyiz. Benim bu yapılan kongreden daha birkaç gün önce haberim oldu. Mevcut yönetimin bunu mesaj yoluyla bize bildirmesini isterdik. Öğrenebildiğimiz kadarıyla bizim bölgemize gelmeyen ve düşük tirajlı bir gazetede ilan edilmiş. Yapılan genel kuruldan haberdar olmak, üreticilerin çektiği sorunları dile getirmek isterdik. Bakanlık tarafından çıkan son karalar ile çoğu üreticimiz mağdur olmuş durumda. Buzağı destekleri, et desteği alması gereken üreticiler, son değişiklikleri bilmedikleri için bu desteklerden faydalanamıyor. Ayrıca Kırmızı Et Birliği’nin keyfiyetinden kaynaklı sorunlarımız da var. Ben kesimi yapılan 13 büyükbaş hayvanın desteklerini alamadım. Çünkü eksik evrak hazırlanmış birlik tarafından. Genel kuruldan bilgimiz olsaydı, bu konuları dile getirmek isterdim” ifadelerini kullandı.

“GENEL KURULUMUZU TALİMATLAR DOĞRULTUSUNDA VE İLAN EDEREK YAPTIK”

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen ise genel kurulu Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda yaptıklarını dile getirerek, “Yapılan genel kurulumuzu talimatlar doğrultusunda ve ilan ederek yaptık. Bakanlık pandemiden dolayı, ‘6 metrekareye bir kişi düşecek şekilde genel kurulu yapabilirsiniz’ diyor. Biz de usulüne uygun olarak ve pandemi tedbirleri kapsamında genel kurulumuzu yaptık. Bunun ne konuşulacak bir yönü, ne de bir haber değeri vardır” diye konuştu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler