20 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Dinçer 6 ay aradan sonra ilk toplantıya katıldı

5 Temmuz 2022, Salı 18:00

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Ocak ayında katıldığı toplantının ardından yapılan karaciğer nakli nedeniyle 6 ay sonra ilk kez belediye meclis toplantısına başkanlık etti.

Karaciğer nakli yapılan ve tekrar sağlığına kavuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Temmuz ayı Meclis Toplantısına katıldı. Toplantının başkanlığını gerçekleştiren Dinçer, “Ben yaklaşık 6 aydır rahatsızlığımdan dolayı toplantılara katılamadım. Sizlerin ve tüm halkımızın duaları ile tekrar aranıza döndüm. Kaldığımız yerden devam etmeye çalışacağız, Allah ne kadar ömür verirse. Çünkü kimin ne zaman ne olacağı belli değil. İnşallah layıkıyla görev süremizi tamamlarız hep birlikte” açıklamasını yaparak meclis oturumunu açtı.

10 gündem maddesi ile başlayan toplantıda, 8 gündem maddesi iptal edildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Soğancılar Mahallesi Kuvayı Milliye Caddesi ile 165 Sokağın kesiştiği noktada 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği konusu, ilgili komisyona havale edildi. Eskiçine Mahallesi 263 ada ve 13 ayrı parselden oluşan Çine Belediyesine ait 230 dönüm tarım arazisinin özel bir firmaya 10 yıl süre ile kiraya verilmesi ise, uzun süre tartışıldı. Başkan Dinçer, Aydın’ın 5 ayrı ilçesinde çilek üretimi yapan firmanın yetkililerinden, bu arazide çilek üretimi ve soğuk hava deposu yapmak için talepleri olduğunu söyledi. Muhalefet meclis üyeleri ise, arazinin verimli bir alan olduğunu ve 10 yıl sürenin çok uzun olduğu gerekçe sundu ve bu ihalenin adrese teslim yapılmaması gerektiğini savundu. Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oyuna karşın, Millet İttifakı kabul etti. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SADECE ÖZEL FİRMANIN TALEBİ İÇİN TOPLANDILAR

Diğer 8 gündem maddesinde yer alan Çine Belediyesine ait zeytinliklerin 10 yıllığına kiraya verilmesi konusuna, Cumhur İttifakı üyeleri yine çok uzun bir süre olduğunu öne sürdü. Bir süre üzerine tartışılan gündem maddelerini Başkan Dinçer geri çekebileceklerini söyledi. Meclis üyelerinin tamamının oyu ile 8 gündem maddesi geri çekildi. Böylelikle Çine Belediye Meclisi, sadece özel bir firmaya kiraya verilecek olan arazi konusunu kabul etmek için toplanmış oldu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler