19 Nisan 2024, Cuma

Çiftçiler imza topluyor

5 Temmuz 2019, Cuma 17:44

     


Çine'de arazilerini yeraltı suları ile sulayan çiftçiler, DSİ'nin kendilerinden talep ettiği yeraltı su ücretini ödemek istemiyor. DSİ'nin hizmet vermediği halde talep ettiği ücretin haksız kazanç olduğunu ifade eden çiftçiler, yetkililerin bir an önce alınan bu karardan geri dönmesini istiyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Karakollar, Kahraman, Yolboyu, Cumalı, Özeren, Çaltı, Bucak, Altınova, Esentepe ve Kabataş Mahallelerinde geçimini çiftçilik ile sağlayan vatandaşlar DSİ'nin kendilerinden talep ettiği yeraltı su ücretini ödememek için imza toplamaya başladı. DSİ'nin yeraltı sularında herhangi bir hizmeti olmadığını belirterek kendilerinden talep edilen ücretin haksız kazanç olduğunu söyleyen çiftçiler önümüzdeki günlerde topladıkları imza dilekçesi ile birlikte Çine Kaymakamlığı'nı ziyaret edecek.

 

"SORMA VER PARASI MI?"

Çiftçinin zor şartlar altında üretim yaptığını ifade eden Karakollar Mahalle Muhtarı Gültekin Celep, "Bugüne kadar alınmayan ücret çiftçiden alınmak isteniyor. Bu sondaj kuyularını çiftçi kendi imkanları ile yaptı. DSİ bizden vermediği hizmetin ücretini istemekte. DSİ bizim yeraltı suları ile suladığımız arazilerimize su imkanı tanısın, biz de bu suyu kullanarak DSİ'ye kullandığımız su kadar ücret ödeyelim. Ancak verilmeyen hizmetin ücreti olamaz. Bu sondaj kuyularının elektrik ücretlerini biz yine çiftçiler ödemekteyiz. DSİ'nin bizden istemiş olduğu yeraltı su ücretlerini ödemek istemiyoruz. Şu an bizden talep edilen bu ücret sorma ver parası mı? Buradan yetkililere çağrımızdır lütfen acilen bu yanlıştan dönülmeli." dedi.

 

KAYMAKAM ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEKLER

Önümüzdeki günlerde Çine Kaymakamı Turan Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini söyleyen Muhtar Celep, "Kaymakam Bey, bu konuyu kendisine aktarmamızı istedi. Onunla görüşerek bu sorunumuzu kendisine bildireceğiz. Anlayışlı ve yapıcı bir kişiliğe sahip kaymakam beye dilekçemizi sunacağız. Bizlerin dertleri ile dertlenen Çine Kaymakamı Turan Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Umarım çiftçimizin bu sorununu yine hep birlikte çözeriz." şeklinde konuştu. Muhtar Celep, "Bu konuda hangi parti olursa olsun siyasilerden de destek bekliyor ve milletvekillerimizi yanımızda olmaya ve sesimizi duyurmaya davet ediyoruz." dedi.

 

"DEVLET YETKİLİLERİ KULAK TIKAMASIN"

Çine Yolboyu Mahalle Muhtarı Mustafa İğci ise, "Tarımsal sulamanın elektrik parasını ayda en az iki kere yüksek miktarda gelen zamla yatıramazken, yer altı sondaj suyundan alınacak olan 40 lirayı bu çiftçi nasıl bulsun? Zaten kan ağlayan can çekişen çiftçiden bir de bu talep edilen ücret çok fazla. Devlet yetkilileri çiftçinin bu feryadına kulak tıkamasın." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler