19 Nisan 2024, Cuma

"Trafikte dikkat çok önemli"

5 Temmuz 2018, Perşembe 16:25

     


Aydın Bölge Trafik Şube Müdürü Öner Oflaz ve ekibi Çine'deki kanaat önderlerine uyulması gereken trafik kuralları hakkında bilgiler verdi. Müdür Oflaz, trafikte dikkatin çok önemli olduğunu vurguladı. 

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Aydın Bölge Trafik Şube Müdürü Öner Oflaz, Çine Bölge Trafik Şube Müdürü Erol Evcil, trafik polisi Özkan Yalçın ve Orhan Düzen, Çine'de mahalle muhtarlarına trafik kuralları hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. Çine Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan ve özellikle anayol üzerine yakın mahalle muhtarlarının davet edildiği seminere Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ve Şahlar Motosiklet Sahibi Tahir Kozan EYSİM Mineral Madencilik Temsilcileri Engin Asar ve Volkan Karasulu da katıldı. Kanaat önderleri, trafik kuralları hakkında bilgilendirilirken, ayrıca kazaların en aza indirgenmesi için trafikte dikkatin ne denli önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

AYDIN'DA O ORAN YÜZDE 41

Aydın Bölge Trafik Şube Müdürü Öner Oflaz, "2017 yılı 10 aylık verilere göre Türkiye genelinde 368 bin 222 kaza meydana geldi. 2 bin 229 kişi öldü ve 349 bin 438 kişi yaralandı. Aydın'da 5 bin 418 kaza meydana geldi. 30 kişi öldü ve 4 bin 544 kişi yaralandı. Türkiye genelinde kazaların yüzde 15'i motosiklet kazası iken, Aydın'daki kazaların yüzde 41'i motosiklet kazası. Sıcak bir bölge, yollar uygun, motosiklet kültürü var. Aydın'daki motor sayısı diğer illere göre çok fazla. Motosiklet diğer motorlu araçlardan daha çok dikkat edilmesi gereken bir araç. Dört tekerin biri arızalandığında diğer tekerler telafi edebilir ancak iki teker motosikletlerde tekerlerin birbirlerini telafi etmesi çok zor. Burada kask ön plana çıkıyor. Kaskımızı takalım. Arabada emniyet kemerimizi takalım. 10 yıldır çalışıyorum 10 bin kazaya baktım ne canlar kucağımızda yitip gitti. Trafik kurallarına uyduğumuz vakit kaza olasılığı da azalıyor.

 

"ÇOCUKLARIMIZI EĞİTELİM"

Araç kullanırken dikkatimizi yola verelim. Aklımızdakileri gideceğimiz yere kadar unutalım. Kazaların yüzde 70'i kural ihlallerinden kaynaklı oluyor. Levhaları kuralları bilir isek yol konuşur. Burada önemli olan yolu konuşturmak. Kimse kendisine kazayı yakıştırmaz. Bakın çocuklarımız var, yakınlarımız var. Çocuklarımızı eğitelim. Onlar gençtir, bilmezler. Bilinçlendirelim, çocuklarımızı eğitelim. Saldım çayıra mevlam kayıra olmasın. Sizler kanaat önderlerisiniz, sizde vatandaşlarımızı trafik kuralları konusunda bilgilendirirseniz bize çok yardımcı olursunuz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler