29 Mart 2024, Cuma

Korku salan sokak köpekleri meclis gündemine taşındı

5 Nisan 2022, Salı 17:43

     


Çine ilçe merkezinde sayıları her geçen gün artan ve vatandaşların korkulu rüyası haline gelen sokak köpekleri, Çine Belediye Meclisi’ne taşındı. Meclis Üyesi Evren Aytepe, Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük’e, “Bu köpekler için bir çözüm arayışı var mı?” diye sordu.

Çine’de daha önce bir çocuğa saldıran ve kulağından yaralayan sokak köpeklerinin sayısı, gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Çine Belediyesi’nin Nisan ayı toplantısı sonrasında AK Parti Belediye Meclis Üyesi Evren Aytepe, hem kendilerinin hem de vatandaşların sokakta yürüyemez hale geldiğini belirtti.

“BU KONUDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Belediye Meclis Üyesi olduğu için kendisine çok sayıda şikayet geldiğini belirten Aytepe, “Köpek durumu ilçe merkezinde çok ciddi şekilde problem olmaya başladı. Özellikle Hükümet Konağı civarında çok sayıda başıboş sokak köpeği var. Bu konudan çok mustaribiz ve şikayetçiyiz. Çocuklar okula gidip gelemiyor. Hatta bazen yetişkin insanlar bile sokakta köpeklerin saldırısına uğruyor. Bu işin en kısa zamanda çözülmesi gerekiyor. Bunun çözümü için bir şeyler düşünüyor musunuz?” dedi.

“BARINAKLAR İLÇELERE DEVREDİLDİĞİ İÇİN HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK”

Bu soruya yanıtı Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük cevapladı. Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınaklarının sorumluluğunu ilçelere devrettiğini ve buna hazırlıksız yakalandıklarını dile getiren Yörük, “Şimdi biz köpek barınağının imarını hazırlıyoruz. Biraz zaman alacak. Şu anda köpekleri toplayıp kısmen kısırlaştırmaya gönderiyoruz. Hayvanları topluyoruz ama önemli olan köpek barınağının hayata geçirilmesi. Yer olarak Hayvan Pazarı civarında bir alan tespit edildi, fakat prosedür olarak da bitirmemiz gerekiyor. Bu prosedür biraz zaman alacak. Fakat çok uzun bir zaman dilimi değil. Bizlere de çok fazla şikayet geliyor. Bunun çözümü ise hayvan barınağı. Barınaklar ilçelere devredildiği için hazırlıksız yakalandık. Önceden illerde olduğu için gayet rahattık Çünkü sorumlu ildi. Şu anda köylüler de köpek toplamaya gittiler. Hayvan Hakları Dernekleri kapsamında da hayvanlara acı çektirmeden toplamak zorundayız. Herhangi bir acı çektiremezsiniz, bu çok önemli bir nokta” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler