20 Nisan 2024, Cumartesi

Akçaova'da gündem cezaevi

4 Eylül 2019, Çarşamba 17:55

     


Çine Belediyesi'nin Akçaovalı meclis üyesi Mehmet Yavaş cezaevinin Akçaova'ya yakın bir merada olmasını isterken diğer Akçaovalı meclis üyesi Efraim Çayır ise susuzluk sorununa dikkat çekerek cezaevi ile birlikte sorunun daha da büyüyeceğini ifade etti.

Çine'de yapılması düşünülen cezaevi, ilçenin en önemli gündemi haline geldi. Çine'nin Karakollar Mahallesi ile Yolboyu Mahallesi arasındaki meraya yapılması beklenen cezaevi belediye meclis üyelerini harekete geçirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, cezaevine en uygun meranın Kahraman Mahallesi'nde olduğunu ifade ederken Akçaova'da yaşayan CHP'li Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş cezaevinin Altınabat ve Sarıköy mahalleleri arasındaki meraya yapılmasının Akçaova'nın ekonomik gelişimi açısından önem arz ettiğini ifade etti. Mehmet Yavaş, "Cezaevi şehir dışında olan Sarıköy ve Altınabat Mahalleleri arasındaki meraya yapılır ise Akçaova'ya büyük katkı sağlayacaktır. Akçaova ekonomisini canlandıracak ve geliştirecektir" dedi.

"YA HALK YA DA MAHKUMLAR SUSUZ KALIR"

Akçaova'da yaşayan AK Partili Çine Belediyesi Meclis Üyesi Efraim Çayır ise cezaevinin Akçaova Mahallesine yapılmasına karşı olmadığını ifade ederken, "Bu yerel yönetim var iken Akçaova'ya cezaevi yapılır ise ya halk yada mahkumlar susuz kalır. 1984 yılında iyi ki eski belediye başkanımız Mustafa Karabacak suyu getirmiş. O günden bugüne kadar su sorunu yok iken CHP'li yerel yönetim ile birlikte su sorunumuz baş gösterdi. Bu sorun çözülmeden Akçaova'ya binlerce kişilik cezaevi yapılması mümkün değil. Ya halk yada mahkumlar susuz kalır" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler