25 Nisan 2024, Perşembe

Çine'de engeller aşılacak

4 Temmuz 2018, Çarşamba 17:30

     


Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çine'de Engelsiz Yaşam Merkezi kurulması için çalışma başlattı. AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, projenin Bakanlık düzeyinde proje aşamasında olduğunu belirtti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi planlanan Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, projenin hayata geçirilmesi durumunda ildeki bir eksikliğin daha giderileceğini ifade ederken, projenin Çine'de hayata geçirilmek istendiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Adliye Sarayı olması düşünülen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 7 dönümlük arazi üzerine projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 17-35 yaş arası eğitilebilir ve öğretilebilir durumda olan hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hitap edeceğini aktaran Başkan Tosun "Engelsiz yaşam merkezinde zihinsel engelli öğrenciler için birçok eğitim ve etkinlik programı bulunuyor. Bu programlar arasında el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, seramik atölyesi, yiyecek içecek hizmetleri atölyesi, bahçecilik atölyesi, drama ve halk oyunları bulunuyor. Ayrıca öğrenciler ve aileleri için psikolojik destek programları da düzenleniyor. Merkezde öğrencilere takı yapabilme, kumaş boyama cam boyama yapabilme, çeşitli malzemeleri bir araya getirerek dekoratif eşya yapabilme, nakış, örgü gibi teknikleri kullanarak ürün elde edebilme becerileri kazandırılması ve geliştirilmesi sağlanıyor. Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel eğitim uzmanı tarafından geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri zihinsel engelli bireylere uygulanıyor. Neden sonuç ilişkisi kurabilme, yaratıcılığın ve hayal gücü gelişiminin önünü açma, sorgulama ve ifade edebilme olanağı sağlamaya çalışma ve grupla birlikte hareket edebilme yetisi kazandırmak için de drama eğitimleri veriliyor. Ayrıca sosyal aktivite ve beceri geliştirme eğitimi olarak da yöresel halk oyunları eğitimleri de veriliyor" ifadelerini kullandı.

 

BAKANLIK ONAY VERİRSE ENGEL YOK

Projenin gerçekleşmesi durumunda Aydın'da bir eksikliğin daha giderileceğini belirten Başkan Tosun, merkezin yaklaşık 70 öğrenciye hitap edeceğini Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 7 dönümlük araziye merkezin inşa edilmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve projenin Bakanlık düzeyinde proje aşamasında olduğunu ifade ederken, Bakanlık’ın onay vermesi ile birlikte projenin hayata geçirileceğini engelliler için gerçekleştirilen bu hizmetin ayrıca bazı ailelere de iş istihdamı yaratacağını vurguladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler