24 Nisan 2024, Çarşamba

Bir gecede bu hale geldi

4 Temmuz 2018, Çarşamba 13:12

     


Çine Ovası'nda domuz istilası devam ederken, bir domuz faciası da Mehmet Uysal'ın mısır tarlasında yaşandı. Domuzların ekili araziye vermiş olduğu zarar mağduriyetin boyutlarını gözler önüne serdi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Ovası’nda her yıl sayıları artan domuzlar ile birlikte çiftçinin mağduriyeti, bu yıl ki hasat zamanı domuzlar tarafından talan edilen ürünler ile daha çok ortaya çıktı.

 

Ovanın her yerinde ekili arazileri talan eden domuzların çiftçiye uğrattığı zarar Mehmet Uysal'ın mısır tarlasında ortaya çıkan manzara ile gözler önüne serildi. Domuzlar 26 dönümlük araziye ekili mısırların neredeyse yarısına yakınını talan etti. Kurutma kanallarında varlıklarını sürdüren ve yeterli mücadele edilememesi ile sayıları artan domuzlar, çiftçinin hasat zamanı en büyük düşmanı haline geldi.

 

"BİZ EKECEĞİZ, ONLAR YİYECEK"

Domuzların bir gecede mısır tarlasında bir dönümlük alana zarar verdiğini söyleyen çiftçi Mehmet Uysal "Biz çiftçiler artık ürünlerimize sahip çıkamaz hale geldik. Bir sürüde 70 domuz var. Çok kalabalık geziyorlar. Seslerini duyuyoruz ancak bizden korkmuyorlar. Bizlere de saldırma ihtimali çok yüksek. Yaklaşamıyoruz. Mısırlarımızı yiyerek aç karınlarını doyuruyorlar ancak domuz bir tane iki tane değil. Bir gecede bir dönüme yakın zararım oldu. Her gece geliyorlar. Nasıl mücadele edeceğiz, bir çare bulunmasını istiyoruz. Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, yetkililer bunun bir yöntemini bulmalı. Böyle devam ederse sayıları daha da artacak, biz ekeceğiz onlar yiyecek" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler