29 Mart 2024, Cuma

Karizmasını değil, sağlığını düşündü

4 Temmuz 2015, Cumartesi 15:36

     


Çineli 33 yaşındaki Tekin Azer, sağlığını düşünerek şalvar giymeye başladı.

Çineli evli ve iki çocuk babası Tekin Azer, kot pantolon giymekten vazgeçtiğini belirterek, “Karizmadan önce sağlığımı düşünüyorum” dedi.

Geçmişte sık sık ve severek kot pantolon giydiğini bildiren Tekin Azer, kot pantolon giymenin sağlık açısından ne kadar çok tehlikeli olduğunu öğrendikten sonra önce soğuduğunu ve bir zaman sonra da hiç giymek istemediğini söyledi.

Rahat bir giysi olan Adana şalvarını tercih ettiği için alaylı bakışlarla karşılaştığını, ancak sağlığının başkalarının değerlendirmesinden daha önemli olduğunu ifade eden Azer, "Her şeyin başı sağlık, sağlık olmazsa her şey boş” dedi. Çine’de şalvar ile gezmenin çok zor olduğunu söyleyen Azer, bazı kişilerin kendisini bu cesaretinden dolayı kutladığını, doktorların ise tümünün kendisini takdir ettiğini dile getirdi. Şalvarla daha rahat bir yaşama kavuşan Azer, herkese tavsiye etti.

 

KOT PANTOLON ÇOK TEHLİKELİ

Kot pantolonun zararlarının internette dolaşırken bir şekilde karşısına çıktığını ve dikkatini çektiğini belirten Tekin Azer, öğrendiği bilgileri şöyle aktardı:

“Özellikle dar kot pantolon kalça kemiğinin altındaki sinir hücrelerini sıkıştırarak bacaklarda ağrıya yol açabilir, sıkı pantolon giyildiğinde erkek yumurtalıklarının vücuda daha yakın konumda durması sebebiyle ısı artışı oluşmakta bu da sperm hücrelerinin hareketliliğine ve sayısına olumsuz yönde etki göstermektedir. Bel ve mide bölgesini aşırı derecede sıkan dar kotlar, reflü, gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarını tetikler.”

Azer, bunların yanı sıra kot pantolon gibi vücudu sıkan giysilerin insan üzerinde psikolojik yönden de olumsuz bir etkisinin olduğunu, insana gerginlik verdiğini de düşündüğünü belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler