29 Mart 2024, Cuma

Kayısı ve incir kardeşliği

4 Haziran 2016, Cumartesi 21:55

     


Aydınlı gazeteciler Malatya Esnaf Odaları Birliği ağırladı. Ali Dayı Balıkçı Restorant’ta düzenlenen programda, Malatyalılara Aydın inciri, Aydınlılara da kayısı ikram edildi. Aydın ve Malatyalı gazeteciler arasında düzenlenen basın köprüsünde incir ve kayısı kardeşliğiyle, iki şehir arasında kurulacak basın köprüsünün ilk temeli de atıldı.

 

Basın Köprüsü projesi kapsamında Aydın’dan Malatya’ya gelen gazetecilerin Malatya programı devam ediyor. Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü ile Aydın Şube Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği program için Malatya’ya gelen gazeteci ve misafirlere açıklama yapan Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, “Amacımız, BİK Aydın, Malatya Şubeleri ve ABGC ile birlikte Batı’dan Doğu’ya Doğu’dan Batıya dostluk köprüleri kurmak. Bir şehrin kalkınmasında basın önemli. Biz de basın aracılığıyla dostluk kurarak bunu geliştirmek istiyoruz. Birliktelik konusunda her zaman göreve hazırız” dedi.

 

Aydınlı gazetecileri Malatya’dan ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Malatya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Şevket Keskin, “Malatya ve Aydın arasında böyle bir köprü kurulması bizi mutlu etti. Basın memleketin gözü kulağı sesidir. Biz çalıştıran, yol gösteren, eksikliklerimizi gören basın olması lazım. Basın doğruları yazması lazım. Aydınlı arkadaşlarımızı Malatya’da görmekten ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, “İlerleyen günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştireceğiz. Birikim bilgi ve tecrübelerimiz gazetelerimizdeki güzellikleri paylaşacağız” şeklinde konuştu.

 

Aydın ile Malatya arasında kurulacak köprüye dikkat çeken Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (ABGC) Başkanı Mehmet Aydın, etkinliğin daha da genişletileceğini söyledi. Aydınlı gazetecilere kayısı ikramına karşılık, Malatyalı misafirlere de kuru incir ikram edildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler