23 Nisan 2024, Salı

Çine kaçak avcılıkta pilot bölge seçildi

4 Haziran 2016, Cumartesi 09:44

     


Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkan Yardımcısı Salim Eraslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bu av sezonunda kaçak avcılığın sıkça yaşandığı Çine’yi pilot bölge seçtiğini ve kaçak avlanmaya göz açtırılmayacağını ifade etti.

 

Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkan Yardımcısı Salim Eraslan, 2016-2017 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararına göre Ege’de avlanma sezonunun 13 Ağustos 2016 tarihinde başlayarak 08 Ocak 2017 tarihinde son bulacağını açıkladı. 13 Ağustos 016 tarihinden itibaren bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal, 15 Ekim 2016 tarihinden itibaren, keklik, ördek, sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın, tahtalı, karatavuk, öter ardıç, bozkaz, kaşıkgaga, çulluk, yabani tavşan, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı avının açılacağını duyuran Eraslan, avlanmanın sadece çarşamba, cumartesi ve pazar günleri ile idari tatil günlerinde serbest olduğunu belirtti.

 

YASAK DEVAM EDİYOR

Çine’de avlanacak belgeli avcılara bol şans dileyen Eraslan, ayrıca 2 yıl önce keklik bırakılan Çine'nin Karanfiller Mahallesi'ndeki avlanma yasağının bu sezon da devam ettiğini hatırlatırken, avcıların bir günde 10 bıldırcın, 8 üveyik, yabani tavşan, 2 ada tavşanı, yaban domuzu (sürek avında avcı başına, sürekçiler av yapamaz), 1 çakal, tilki, keklik, avlayabileceklerini belirtti.

 

SON BAŞVURU TARİHİ 15 TEMMUZ 2016

Eraslan, avcıların avlanma yapabilmeleri için belgelerinin tam olması gerektiğini ifade ederken, 172 lira ücreti olan vize harcını Vergi Dairesi'ne yatırmaları, ardından da avcılık belgesi ile vize harcı makbuzunu vize yaptırılması için 15 Temmuz 2016 tarihine kadar Atıcılar ve Avcılar Derneği'ne getirmeleri gerektiğini söyledi.

Yasak olmasına rağmen kaçak avcıların gece saatlerinde tavşan avı yaptığına dair şikayetler aldıklarını söyleyen Eraslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bu av sezonunda kaçak avcılığın sıkça yaşandığı Çine’yi pilot bölge seçtiğini ve kaçak avcılara göz açtırılmayacağını hatırlatarak kaçak av yapanları uyardı. Çine'de belgeli avcıdan çok kaçak avcı olduğunu hatırlatan Eraslan, kaçak avcıların yakalanmaları durumunda ağır cezai yaptırımlara maruz kalacaklarını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler