29 Mart 2024, Cuma

Öğrencilere Kızılay’ın önemi anlatıldı

3 Kasım 2016, Perşembe 15:05

     


29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan Kızılay Haftası dolayısıyla Çine Özel Marmara İlkokul ve Ortaokulu'nda bir dizi program düzenlendi.

Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, öğrencilere Kızılay’ın önemi hakkında bir sunum yaptı. Öğrencilere Kızılay’ın önemini anlatan Türk Kızılayı Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, “Türk Kızılayı, kuruluşundan itibaren gerçek gücünü, yüce insani değerler doğrultusunda yardım ellerini ihtiyaç sahiplerine uzatan bağışçılarından almıştır. Hiçbir karşılık beklemeksizin bizlere emanet edilen en kutsal bağış, kuşkusuz bir hastanın ya da bir yaralının hayata tutunmasını sağlayan ‘kan’dır. Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık oluşturulmaktadır. Bu vesile ile yardımsever halkımızı, insani değerler adına bir kez daha gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum. Amacımız Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmaları ve ilkelerimizi gençlere anlatmak” dedi.

Okul binasında gerçekleşen sunuma Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler