19 Nisan 2024, Cuma

HGS cezaları şaşırttı

3 Kasım 2016, Perşembe 13:30

     


Çineli Murat Özat ve Seyfi Pala’ya hiç geçmediklerini iddia ettikleri İzmir-Çeşme-Aydın Otoyolu üzerinde bulunan HGS'den kaçak geçiş yaptıkları gerekçesiyle ceza kesildi. Murat Özat, motosikleti ile İzmir'e gitmediğini ve kesilen ceza tarihinden 9 ay önce plakayı üzerinden sildirdiğini belirtirken, Seyfi Pala da motosikletini bugüne kadar Aydın dışına hiç çıkarmadığını söyledi.

 

Çine’nin Karakollar Mahallesi'nde yaşayan Murat Özat,09 LM 773 plakalı motosikleti ile 21 Temmuz 2015 tarihinde İzmir-Çeşme-Aydın Otoyolu üzerindeki HGS'den kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza tebligatı geldiğini belirterek, “Önceden kullandığım 09 LM 773 numaralı plakayı 15 Ekim 2014 tarihinde üzerimden sildirdim. 9 ay sonra hiç gitmediğim halde İzmir-Çeşme-Aydın Otoyolu üzerinde bulunan HGS’den kaçak geçiş yaptığım gerekçesi ile bana ceza geldi. Bu nasıl iştir anlam veremiyorum. Ceza kağıdının üzerinde 'Bir yanlışlık var ise bizi arayın' diyor, arıyorum, telefonlara cevap verilmiyor. Mail adresi var, oraya dilekçe gönderdim ama maalesef ona da hiçbir cevap gelmedi” dedi.

 

KARAYOLLARI YETKİLİLERİNİ UYARDI

Dokuz ay önce sildirdiği plaka üzerinden ve hiç gitmediği yerden kendisine ceza gelmesinin şokunu yaşayan Murat Özat, konuyu savcılığa taşıdığını söyledi. Karayolları yetkililerine seslenen Özat, işlerini daha dikkatli yapmaları hususunda ilgililere uyarıda bulundu.

 

GİTMEDİĞİ HALDE CEZA GELDİ

Çine Yeni Mahalle’de yaşayan Seyfi Pala ise, ''09 LN 768 plakalı motosiklet ile İzmir Çeşme-Aydın-Otoyolu üzerinde bulunan HGS’den kaçak geçiş yaptığım gerekçesi ile 25 TL ceza geldi. Kesilen ceza 9 Ağustos 2015 tarihliydi. Ben bu tarihte o HGS’den geçiş yapmadım. Motor ile İzmir’e niçin gideyim? HGS’den geçiş yapmadığım halde bana bu ceza geldi. Sahte plaka kullanan kişiler olabilir. Bu konuda trafik ekipleri çalışma başlatmalı. 25 TL küçük bir para ama vatandaşa hak etmediği bir kuruş dahi olsa ceza ödettirilmemeli” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler