29 Mart 2024, Cuma

Çine'de deve güreşini dernek gerçekleştirecek

3 Eylül 2019, Salı 10:27

     


Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mevlüt Toker, ilçede 31.'si düzenlenecek olan deve güreşini derneğin gerçekleştireceğini duyurdu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mevlüt Toker, Çine'de 31.'si düzenlenecek olan geleneksel deve güreşi festivalini belediyenin katkıları ile derneğin gerçekleştireceğini açıkladı. Başkan Mevlüt Toker, 100 devenin katılımı ile gerçekleşecek olan güreşin çalışmalarına başladıklarını önümüzdeki günlerde Aydın İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısının ardından deve tutumlarını açıklayacaklarını belirtti. Başkan Toker, "Çine'deki deve güreşini dernek çatısı altında belediyenin katkıları ile gerçekleştireceğiz. Güreş sevenlerin keyifle seyredeceği bir güreş olması için ne gerekiyorsa yapacak ve güzel bir güreş tertipleyeceğiz" dedi.

 

Çine'nin tanıtımı için her konuda göreve hazır olduklarını ifade eden Çine Deve Güreşleri ve Devecilik Kültürü Derneği Başkanı Mevlüt Toker tek odaklarının güreşler olmadığını bir çok proje konusunda çalışmalarının devam ettiğini derneğin kurulduğu günden bu yana develerin kayıt altına alınması için uğraş verdiklerini de sözlerine ekledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler