25 Nisan 2024, Perşembe

Sosyal Güvenlik Kurumu, alacaklarını yeniden yapılandırıyor

3 Eylül 2016, Cumartesi 10:43

     


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 6736 sayılı Kanun esas alınarak hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında kurum alacaklarını yeniden yapılandıracaklarını duyurdu.

Çine Ziraat Odası'nda bir basın açıklaması düzenleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkez Müdürü Kamil Şenoğlu, "Yapılandırma, 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor. Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf, icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanabilecek" dedi.

 

"İDARİ PARA CEZALARINDA ANAPARANIN YÜZDE 50'Sİ SİLİNECEK"

Çine Ziraat Odası Meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında, Şenoğlu şunları kaydetti:

"Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50'si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu, bu tutarı öderken borcun aslını 50 lira olarak, 40 lira olan gecikme cezasını da 50 liralık borç esas alınarak enflasyona göre güncellenecek tutarla birlikte ödeyecek."

Yapılandırma kapsamında, SGK'ya borcu olanlardan borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısının alınmayacağını söyleyen Kamil Şenoğlu, SGK'ya borcu olanların peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde ödeme yapabileceklerini, böylece borçların 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödenebileceğini vurguladı.

 

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Kanun kapsamında borcunu peşin ya da taksitle ödemek isteyenlerin, 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurabileceklerini söyleyen Şenoğlu, "Borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenler, ilk ödemeyi 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecekler. Sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, genel sağlık sigortası vs. değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen sürede ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek" dedi. (Yağmur Çağla Efe)







 
Son Eklenen Haberler