25 Nisan 2024, Perşembe

Ahi İbrahim Türbesi programa alındı

3 Temmuz 2019, Çarşamba 17:44

     


Çine Ahmet Gazi Camisi’nin güneydoğusunda, caminin avlusunda yer alan Ahi İbrahim (Ahi Bayram) Türbesi 17-23 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Programına alındı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Ahmet Gazi Camisi’nin güneydoğusunda, caminin avlusunda yer alan Ahmet Gazi’nin kardeşi Ahi Bayram’ın ya da İbrahim Efendi isimli bir kişiye ait olduğu sanılan 14. yüzyıl başında Menteşe Beyliği zamanında yapılmış olduğu tahmin edilen eyvan tipi Ahi İbrahim (Ahi Bayram) Türbesi'ni ziyaret etti. Başkan Uyar'a Çine Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun ile Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Personeli Türkel Ünal eşlik etti.

 

AHİLER, TÜRBEYİ ZİYARET EDECEK

Ayrıca Başkan Uyar, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmeye başlanan Aydın'ın en eski camisi olarak bilinen Miladi 1308 yılında inşa edilen Batı Anadolu'daki ilk Türk ulu eserlerinden birisi olan Ahmet Gazi Camisi'ni ziyaret ederek çalışanlara kolaylık dilerken, Eylül Ayı içerisinde yapılacak olan Ahilik Programı kapsamında Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) yöneticileri ile birlikte Vali ve kaymakamlarında katılım sağlayacağı bir program ile Ahi İbrahim (Ahi Bayram) Türbesi'ni ziyaret edeceklerini duyurdu. Başkan Uyar, "AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan bu yılki programda türbemizi de ziyaret edeceğimizi bu ziyaretin program dahilinde olacağını duyurdu. Manevi değeri bizler için çok büyük bu türbemizde biz ahiler olarak haftamızı kutlayacak ve türbemizin tanıtımı için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

 

"MANEVİ BAKIMDAN ÇOK ÖNEMLİ"

Çine Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, "Türbemize dışardan diğer il ve ilçelerden vatandaşlarımız ziyaret ediyor. Adak kesim yeri de şuan Vakıflar Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma ile adak kesim yerimiz olacak, engellilerimiz için ayrıca tuvaletler yapılıyor. Peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Ahmet Gazi Camimizin restorasyonu bittiğinde daha güzel bir görünüme sahip olacak. Bu değerlerimizin yaşatılması manevi bakımdan çok önemli bu çalışmaya destek veren yürüten ve Ahi İbrahim Türbesini unutmayan değerli ahilerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler