23 Nisan 2024, Salı

Karaman Usta, hayata veda etti

3 Temmuz 2018, Salı 17:18

     


Çine'de iki bakır tel yardımı ile Jeoloji Mühendislerine taş çıkartan, halkın su sorununa çare olan Hamit Karaman hayata veda etti.

 

Su Sondaj Ustası Hamit Karaman, iki bakır tel yardımı ile su kaynağını tespit ediyor ve halkın su sorununa çözüm oluyordu. Hamit usta, Evciler'de bundan bir yıl önce yaşanan su sıkıntısını da çare olmuştu. Sondaj çalışmaları sonuç vermemiş su bulunamamıştı ki Hamit Usta, bakır tel yardımıyla suyun kaynağını tespit ederek jeoloji uzmanlarının yapamadığını yapmış ve sondaj çalışması ile halkı yeniden suya kavuşturmuştu.

 

HER ŞEY YOLUNDA İKEN BİR ANDA

62 yaşındaki Karaman, yine sondaj çalışması esnasında rahatsızlandı. Ayağında uyuşma hisseden ve yakınları tarafından tedavi edilmesi için Çine Devlet Hastanesi'ne götürülen Karaman, buradan Adnan Menderes Üniversitesi'ne sevk edildi. Beyninde kan pıhtılaşması tespit edilen ve anjiyo ameliyatı yapılarak kalbine pil takılan Karaman, tedaviye olumlu yanıt vererek yoğun bakım ünitesinden normal hastane odasına çıkarıldı. Vücut terapi tedavisi olacağı bildirilen Karaman, hastanede yine fenalaşırken, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

 

Karaman'ın solunum yetmezliği ve buna bağlı olarak kalbinin durması sonucu öldüğü tespit edildi. Merhumun cenazesi Kuruköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler