29 Mart 2024, Cuma

Jandarma uyuşturucuya karşı vatandaşları bilgilendirdi

3 Temmuz 2015, Cuma 09:23

     


Çine ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, uyuşturucu maddeye karşı vatandaşları bilgilendirmek üzere ilçe merkezi, resmi kurumlar ve mahallerde broşür dağıttı.

Çine ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Tim ekipleri, vatandaşlara, Türk gençliği için tehdit oluşturan, özellikle son zamanlarda kullanımı hızla artan ve sürekli gündemde olan uyuşturucu sonucu ölümlerle ilgili bilgi verdi. 'Kenevir ve bonzai' maddelerinin yapımı ve kullanımı hakkında bilgilendiren, maddelerin insan vücuduna nasıl zarar verdiğini anlatan ekipler, aileleri çocuklarını bu maddelerden uzak tutmaları konusunda uyardı.

Vatandaşa dağıtılan broşürde, Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşının 11’e düştüğü, çocukların zehirlendiği belirtildi. Çocukların geleceği için kenevir görüldüğünde ücretsiz 156 jandarma hattına haber verilmesi önerilen broşürde, ‘’Kenevir bitkisi, genellikle mısır tarlaları, orman ve seralarda gizlice yetiştirilir. Kötü kokar, hayvanlar yemez, sağlığa çok ciddi zararları vardır. Kenevir, bonzai ve eroin gibi birçok madde bağımlılığının ilk adımıdır. Yakalanmasına yardımcı olan ihbarcıya ikramiye verilmektedir’’ denildi. (MURAT ŞENBAKLAVACI)







 
Son Eklenen Haberler