20 Nisan 2024, Cumartesi

Bu tavuklar bir seferde 10 TL yumurtluyor

3 Haziran 2016, Cuma 14:30

     


Çine’de yaşayan 60 yaşındaki Muhammer Türkeş’in Habeşli tavuklarının her biri 10 TL değerinde yumurtluyor.

Çine Soğancılar Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Muhammer Türkeş, evinde İstanbul’dan getirdiği Habeşli cinsi 3 horoz ve 3 tavuk besliyor. Süs tavukları olarak bilinen Habeşli tavuklar ilginç ve süslü görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekerken, yumurtaları ise normal tavuk yumurtalarından çok daha yüksek fiyata satılıyor ve 10 TL’den alıcı buluyor. Siyah deri üzerine kabarık beyaz tüyleri, gül şekli ibiği ve cüce görünümü ile görenleri neşelendiren Habeşli tavuklar her gün yumurtluyor.

ONLARA BAKTIKÇA DERTLERİNİ UNUTUYOR

Habeşli tavuklara gözü gibi baktığını ifade eden Muhammer Türkeş, her birinin 150 TL değerinde olduğunu söylediği tavuklarını özel olarak İzmir’den veteriner getirerek aşılattığını da söyledi. Tavukların sadece fenni yem yediğini belirten Türkeş, “Bu tavuklara hobi olarak bakıyorum. Çok güzel göründükleri için insan onlara bakarken biraz olsun dertlerinden uzaklaşarak kendini onlara kaptırıyor. Tavukların her biri 150 TL. Bu kadar pahalı olan tavuğun doğal olarak yumurtası da pahalı. Civcivleri ise 30 TL’den alıcı buluyor” dedi.

YUMURTALARIN ALICISI ÇOK

Habeşli tavukların Türkiye’de üretiminin yaygın olmadığını söyleyen Türkeş, ayrıca yumurtaların çoğu hastalığa iyi geldiğini, bu yüzden insanların ilgisini çektiğini, Aydın'ın çevre il ve ilçelerinden de yumurtaların alıcısı olduğunu söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler