25 Nisan 2024, Perşembe

Aydınlı Gazeteciler Malatya'da

3 Haziran 2016, Cuma 21:50

     


Basın İlan Kurumu Malatya ve Aydın Şubelerinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Basın Köprüsü projesi kapsamında Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ve üyelerinden oluşan 20 kişilik bir grup Malatya’ya ulaştı.
Malatya ziyareti öncesi Darende İlçesinde Gürpınar Şelalesi ve Somuncu Baba Türbesini ziyaret eden basın mensupları Malatya’daki meslektaşlarıyla öğle yemeğinde buluştu.

Nazilli Belediyesi'nin desteğiyle Malatya’ya yapılan üç günlük ziyarete Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürü Özgür Topaloğlu, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcıları Cem Ulucan, Mehmet Akgül, cemiyet yöneticilerinden Sezgin Mardan, Semih Başkar, BİK Aydın Şubesi memurlarında Fatma Çınar ve basın mensupları katıldı.

BASIN MENSUPLARIYLA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ

Ziyaret hakkında bilgi veren Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, “Basın İlan Kurumu Aydın ve Malatya Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği Basın Köprüsü Projesi kapsamında Malatya BİK Şubesi’nin daveti üzerine Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve Aydın’ın tüm ilçelerini temsil edecek şekilde oluşturduğumuz 20 kişilik bir heyetle Malatya’ya geldik. Darende İlçesinde Gürpınar Şelalesi’ni gezdik. Yine Darende’de bulunan Somuncu Baba Türbesi ve külliyesini ziyaret ederek Cuma namazını eda ettik. Daha sonra il merkezine geçtik. Üç gün sürecek gezimizde Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı’nın hazırlamış olduğu ve Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının katkı sunduğu program çerçevesinde gezi ve ziyaretler gerçekleştireceğiz. Basın İlan Kurumu Aydın Şube Müdürümüz Özgür Topaloğlu’nun da katılacağı programlarda Malatyalı meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunup sorunlarımızı ve çözüm önerilerini konuşup tartışma fırsatı bulacağız” diye konuştu.

Aydınlı basın mensuplarını öğle yemeğinde BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek ve Malatya Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Tuna ağırladı.

Aydınlı gazetecileri karşılayan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı “Malatya ve Aydın Şube Müdürlükleri organizesiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinin katkılarıyla 3 gün Malatya’da çeşitli etkinliklere katılacak olan Aydın’dan gelen gazeteci grubu, Malatya’daki meslektaşlarıyla istişare toplantısı da yapacak” diye konuştu.

“AMACIMIZ İKİ İL ARASINDA DİYALOĞU ARTIRMAK”

Malatya’yı basın mensuplarına tanıtan BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, “Genel Müdürlüğün değişik illerde gerçekleştirmiş olduğu toplantılarda iller arası diyalogu geliştirmek amacıyla Malatya ile Aydın illeri birbirlerini ziyaret etsinler diye öneride bulundum. Biz gazeteciler çalışmaktan başka illeri ziyaret etmeye fırsat bulamıyoruz. Ben mesela Aydın’ı hiç görmedim. Haber ve yoğun tempo nedeniyle biz de böyle bir gezi yapmayı düşündük. Çünkü Türkiye’nin batısında yer alanlar doğuyu bilmiyor. Doğusunda yaşayanlar batıyı bilmiyor. İnternet, medya, televizyon ve gazeteler var. Ama kişinin bizzat gidip görmesi daha güzel. BİK Aydın Şube Müdürünüz Özgür Topaloğlu ile iki il arasında basın ilişkilerini ve diyalogu geliştirmek amacıyla bu gezileri gerçekleştiremeye karar verdik. Özellikle terör konusunda Malatya’da sıkıntı yok” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Aydınlı basın mensuplarını ağırlamaktan çok mutlu olduğunu ve kaysı çıktığı zaman basın mensuplarını  ağırlamak istediklerini söyledi.

GAZETECİLER CEMİYETİ ZİYARET EDİLDİ

Aydın’dan Malatya’ya giden 20 kişilik gazeteci grubu Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Basın mensuplarını kapıda karşılayan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya’da günlük yayın yapan gazeteler hakkında kısa bilgi verdikten sonra Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın’a teşekkür plaketi verirken diğer basın mensuplarına ise Malatya’nın basın tarihini anlatan bir kitap hediye etti. Aydın

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın ise, cemiyete incir hediye etti.


Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın ise Aydın’dan Malatya’yı hiç görmemiş gazeteci grubunun geldiğini ifade edip, mesleki birliktelik, tecrübe paylaşım ziyaretlerinin verimli geçmesi temennisinde bulundu. Mehmet Aydın, Aydın’ın meşhur incirinin de ziyaretlerde ikram edeceklerini kaydetti.

3 gün sürecek olan gezi programında Aydınlı gazeteciler Malatya’da tarihi ve turistik yerleri gezecek ve bazı etkinliklere katılacak.







 
Son Eklenen Haberler