24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine'de 2019'un ilk toplantısı yapıldı

3 Ocak 2019, Perşembe 12:04

     


Çine Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 13 maddenin karara bağlandığı mecliste, AK Partili meclis üyeleri 2 maddeye red oyu verdi.

 

Çine Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. 13 maddenin karara bağlandığı toplantıda, yeni yılda meclis toplantısının yine ayın ilk Salı günü yapılması ve Temmuz ayının ise tatil olması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri ve komisyonların huzur haklarının belirlenmesi bütçe komisyonuna havale edildi. Sözleşmeli personel ücreti bin 828 lira olarak kararlaştırıldı. Terfi alacak memurların norm kadrosu onaylandı. Geçici işçi vizeleri onaylandı. Çine Belediyesi olarak deve güreşine destek olunmasına karar verildi. Çeşitli yatırımlar için bankadan kredi kullanımı oy çokluğu ile kabul edildi. İmar plan tadilatları kabul edildi.

 

AK PARTİLİLER 2 MADDEDE RED OYU KULLANDI

Çine Belediyesi'nin çeşitli yatırımlar için bankadan kredi kullanma talebi AK Partili meclis üyelerince kabul görmedi. Kredi kullanımına onay veren maddeye AK Partili meclis üyeleri red oyu verirken, madde CHP'li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, belediyenin yüzde 10 oranında kredi kullanma yetkisi bulunduğunu ve bu kredinin yolların düzenlenmesi ve parke taşı döşenmesinde kullanılacağını belirtti. AK Partili meclis üyeleri ayrıca Helvacıoğlu A.Ş.'ye ait Hamitabat Mahallesi'ndeki 440 ada 33 parsel sayılı taşınmazın imar plan tadilatına red oyu verdi. Madde CHP'li meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edilirken arazi 4 katlı ticari alan ilan edildi.

 

DENETİM KOMİSYON SEÇİMİ YAPILDI

Çine Belediyesi 2019 yılı Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda denetim komisyon üye seçimleri gerçekleştirildi. Gizli yapılan oylamada Mehmet Kıvrak, Muhammet Doğan ve Zerrin Erol Durdu komisyon üyeliğine seçildi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler