25 Nisan 2024, Perşembe

Sendikacılar, gazetemize ziyaret etti

2 Aralık 2016, Cuma 14:53

     


Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman İlhan, TES-İş ve Şube Türk-İş Aydın İl Temsilcisi Mustafa Aydın ve Türk-İş Muğla İl Temsilcisi ve Tes- İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Aydın Denge Gazetesi Çine Şubesi ve Çine Madran gazetesini ziyaret etti.

 

Başkanlar, Aydın Denge Gazetesi Çine Temsilcisi Sezgin Madran ve Çine Madran Gazetesi Yazı İşleri Müdür Elvan Uyar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yerel gazetelerin önemli olduğunu söyleyen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman İlhan, bundan sonraki çalışmalar hakkında başarılar diledi.

 

4 Aralık Dünya Madenciler günü dolayısıyla bir açıklama yapan Osman İlhan, “4 Aralık tarihi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Dünya Madenciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. 4 Aralık tarihi, madenciliğin piri olarak kabul edilen Santa Barbara'ya adanmış olup, Roma İmparatorluğu zamanında babasının gazabından kaçarak, madencilerin çalışmakta olduğu bir mağaraya sığınan ve bu madenciler tarafından azize kabul edilen SantaBarbara'nın aynı zamanda İzmit'te yaşamış olması ve efsanenin geçtiği mekânların Anadolu olmasının da ayrı bir önemi vardır. Madencilerin Koruyucu Azizesi olarak kabul edilen SantaBarbara'nın 4 Aralık tarihinde bu mağaraya yerleşmesi ve mağarada çalışmakta olan madencileri koruyor olması, önce Anadolu'da daha sonra da Avrupa ve tüm dünyada ‘Dünya Madenciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Uygarlık, insanların madencilikle uğraşmaya başlamasıyla birlikte doğmuştur. Madencilik bir bakıma uygarlık demektir. Tarihin en eski ve en zor iş kollarından biri olan madencilik, medeniyetin gelişmesinde büyük bir öneme sahiptir. İlk çağlardan bugüne madencilikte ileri giden toplumlar dünyada söz sahibi olmuşlardır. Dünyada yaşamın sürdürülebilmesi için aklımıza gelebilecek her şey, olmazsa olmaz temel ihtiyaçlarımızın hemen hemen tamamı, yer altından çıkarılan madenlerden karşılanmaktadır” dedi.

 

“MADEN KAZASI İSTATİSTİKLERİNDE ÜLKEMİZ HALA

AVRUPA’DA BİRİNCİ, DÜNYADA İSE ÜÇÜNCÜ SIRADADIR”

Türkiye’nin yer altı maden kaynakları bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Başkan İlhan, “İnsanlığın ve medeniyetin ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından ve yer üstünden çıkarılması oldukça meşakkatli ve tehlikelidir. Maden kazası istatistiklerinde ülkemiz hala Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıradadır. Bu tablonun bir an önce değişmesi, yerin altında ve üstünde adeta ölüm-kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan binlerce madencimizin yaşamlarının ve çalışma şartlarının güvence altına alınması gerekmektedir. Madenler, ülkemiz için çok önemli olmakla birlikte canımız-insanımız da bizim için en büyük değerimizdir. Bu sebeple madenlerde taşeron usulü ve sendikasız çalışma yöntemleri yasaklanmalıdır.

4 Aralık Dünya Madenciler Günümüzü daha güzel duygularla ve daha güzel ortamlarda kutlayacağımız günlerin geleceği inancıyla, Soma, Ermenek, Elbistan-Çöllolar, en son Siirt- Şirvan’da ve diğer madenlerde meydana gelen maden facialarının ülkemizde bir daha yaşanmaması ve madencilerin kaderlerinin fıtrat olmaması dileklerimizle başta maden kazalarında yaşamlarını yitiren maden şehitlerimize, maden emekçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Bölgemizde çalışan tüm maden emekçilerinin anayasal ve yasal haklarını kullanarak, sağlıklı ve güvenli bir iş ortamında çalışmak ve emeğinin karşılığını almak için, insani koşullarda çalışıp, insani koşullarda yaşamak için, hakkının, hukukunun korunması ve güvence altına alınması için, iş güvencesi için, sendikalı, toplu sözleşmeli çalışma düzeni için, insanca yaşayacak bir ücret için, iyi ve kötü günde, geleceğimize, işimize, iş yerimize, ekmeğimize sahip çıkacak, dayanışma ve yardımlaşmayı yaratacak daha da güçlü bir sendikal örgütlülük yaratmak için; Anayasal ve Yasal haklarını kullan, Sendikalı ol ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası’na üye ol” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Osman İlhan,3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak; "Engelli vatandaşlarımıza gereken desteği sağlamalı ve onları yalnız bırakmamalıyız" dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler