20 Nisan 2024, Cumartesi

Çine Ovasında taşkın tehlikesi

2 Kasım 2018, Cuma 16:20

     


Çine Ovasında gerçekleştirilen dere ıslah çalışmaları devam ederken yapılan çalışmanın acilen bitirilememesi durumunda taşkınların yaşanacağı bölgede çiftçiler tedirgin hale gelirken, bir an önce çalışmanın bitirilmesini istedi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Evciler ile Sarıoğlu Mahalle sınırları içerisinde gerçekleştirilen dere ıslah çalışmaları devam ederken, çalışmanın yaklaşan yağış sezonu öncesi bitirilememesi ile bölgede taşkınların yaşanma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden çiftçiler çalışmanın bir an önce bitirilmesini istedi. Dere ıslah çalışmasını yürüten müteahhit firma yetkililerinden yapılan açıklamada Aydın Büyükşehir ve Çine Belediyesi tarafından yapılacak olan işlerin bir an önce tamamlanmasının çalışmanın sağlıklı yürütülmesi açısından önemli yere sahip olduğu belirtildi.

 

 

"KAÇINILMAZ OLACAKTIR"

Özdoğan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çine Sulaması Drenaj İnşaatı Proje Müdürü Mustafa Kökçek yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi: Islah çalışması yapılan tahliye kanalı bölge için taşkınların önlenmesi açısından çok önemli konumdadır. Ayrıca bu kanalın içinden ne zaman yapıldığı tam belli olmayan yaklaşık 1800 metre Çine Atık Su Arıtma Tesisi'nin boşaltım hattı geçmektedir. Kanal kazısına başlanılmadan önce ASKİ konu ile ilgili bilgilendirilmiş ve arıtma için döşenen beton boruların deplase edilmesi istenmiştir. ASKİ tarafından Eylül ayında proje hazırlanmış ve ihale yapılacağı belirtilmiştir. Ayrıca aynı tahliye kanalından Çine içme suyu borusu da geçmektedir. Müteahhit firma çalışmaları hızlı biçimde ilerlemekte olup, belediye tarafından yapılması gereken işlerin gecikmesi ve hatta yağmurlu sezon sonuna kalması durumunda, tahliye kanalının projesine göre açılamamasından dolayı taşkınların yaşanacağı ve yağışlar sonucunda atık su hattının dağılacağı ve atık suyun deşarj edilmeyeceği kaçınılmaz sonuç olacaktır. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler