26 Nisan 2024, Cuma

Samancılar Ege Et'in yanına taşınacak

2 Kasım 2016, Çarşamba 09:30

     


Çine'de uzun süredir kentin ve Belediye Meclisi'nin gündemini meşgul eden 'samancıların taşınması' konusu, meclisin dünkü toplantısında karara bağlandı. Belediye meclisi, şehir merkezinde saman satışı yapan işletmelerin, 6 ay içinde Yolboyu Mahallesi'nde Ege Et’in yanında bulunan 58 dönümlük belediye arazisine taşınmasına karar verdi.

 

Çine Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen Çine Belediye Meclisi'nin kasım ayı toplantısında şehir merkezinde satış yapan samancıların durumu görüşüldü. CHP’li üyeler Gülay Yıldız ve Mehmet Güler ile AK Parti’li üye Sezer Çetin'den oluşan Çevre, Sağlık ve Temizlik Komisyonu'nun hazırladığı raporu okuyan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, komisyonun, saman satışı yapan iş yerlerinin Yolboyu Mahallesi'ndeki Ege Et Tesisi'nin yanında bulunan belediyeye ait 58 dönümlük alana taşınmasını uygun bulduğunu söyledi. Komisyonun kararı, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

 

SAMANCILARA ÖZEL PROJE

Meclis üyelerine ayrıntılı bilgi veren Çine Belediye Başkanı Dinçer, Ege Et’in uygun görülen arazi içerisinde belediye tarafından samancılar için proje gerçekleştirileceğini belirtti. Dinçer, “Bu proje kapsamında samancılar için yapılacak olan alanlar betonarme değil, demir ve tente şeklinde olacak. Saman işletmecileri, bu alanları kendi imkanları ile inşa edecek ancak yapıların maliyeti, daha sonra belediyeye ödenecek kiradan düşülecek. Altı ay içerisinde merkez mahallelerde saman satışı yapan tüm işletmelerin yeni yerlerine taşınmasını sağlayacağız. Artık bundan sonra şehir içinde saman satışı için ruhsat vermeyeceğiz. TIR üzerinde gerçekleştirilen saman satışlarını da engelleyeceğiz” dedi.

 

8 ÜYE KATILMADI

Altınova Mahallesi 102 ada 116 parsel sayılı taşınmaz üzerinde imar plan tadilatı ve Cumhuriyet Mahallesi 457 ada 11 parsel sayılı taşınmaz maliklerinin taleplerinin görüşülmesi konuları mecliste oy birliği ile kabul edildi. Toplantıya, Belediye Meclisi üyeleri Veysel Tetik, Mehmet Kıvrak, Zerrin Erol, Akın Güzel, Yücel Eşiyok, İsmail Çerçi, Muhammet Doğan ve Tayfun Aslan mazeret bildirerek katılmadı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler