24 Nisan 2024, Çarşamba

Ayşe ninenin hiç mi hatırı yok?

2 Ağustos 2018, Perşembe 16:53

     


Çine'deki telefon hattındaki arıza nedeniyle vatandaşlar bir aydır iletişim ve İnternetsiz kalırken, bu sorun en çok 70 yaşındaki Ayşe Akkın'ı üzdü. Telefonu kullanmadığı halde her ay parasını ödeyen Ayşe ninenin öyküsü yürek burktu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine'nin Kavşit Mahallesinde bazı telefon hatları kamyon kasalarına takılarak koptu. Fiber İnternetin olduğu nadir yerleşim yerlerinden birisi olan Kavşit Mahallesinde kopan hatlar ile bir çok vatandaş telefonunu kullanamaz hale gelirken, internetsiz kaldı. 70 yaşındaki Ayşe Akkın'ın senelerdir hiç kullanmadığı halde telefonu için her ay para ödediği, bunu ise yıllar önce ölen oğlunun hasretini dindirmek, oğlunun anısını yaşatmak için yaptığı ortaya çıktı. Ayşe ninenin tek isteği ise, telefon hattının yine çalışması.

 

TELEFONU CANI KADAR DEĞERLİ

Kavşit Mahallesinde yaşayan ve telefonu hiç çalmadığı halde bugüne kadar telefonsuz bir hayat düşleyemeyen 70 yaşındaki Ayşe Akkın ise ortaya çıkan arıza nedeniyle en çok mağdur olan kişi oldu. Ayşe Akkın, oğlunu böbrek hastalığı yüzünden kaybetti. Yıllar önce 19 yaşındaki oğlunu kaybeden Ayşe ninenin oğlundan miras kalan tek malı ise evdeki telefonu olduğu ortaya çıktı. 10 yıl önce eşini de kaybeden Ayşe nine, evdeki oğlunun almış olduğu telefonu evinin en güzel köşesi yaparken, telefonunu oğlunun yerine sevdi.

 

"CIZIRTISI İLE HAYAT BULUYOR"

Çocuğu gibi baktığı telefonun başında huzur bulduğunu söyleyen Ayşe nine, "Bu telefonu bana oğlum aldı. Benim oğlum 19 yaşında böbrek hastası idi. İzmir'e tedavi olmaya gideceği sırada bu telefonu evime bağlattı. Bu telefon sayesinde oğlumun sesini duyabildim. Özletmez hep arardı. Yavrum İzmir'den dönemedi, vefat etti. O gün bu gündür. Bu telefonu oğlum yerine koydum. İnsanlar bana hep 'bu telefon artık işine yaramıyor boşuna her ay para verip durma' dediler. Ben senelerce her ay parasını yatırdım. Hattı kapattırmadım. Beni kimse aramaz ama bu telefon benim tesellim, oğlumun mirası, her şeyim. Son ay yine 25 lira yatırdım. Bu ay hattım kesildi, telefonum çalışmıyor. Başucunda ağlıyorum. Benim telefonumu çalıştırsınlar. Onun bir cızırtısı ile ben hayat buluyorum. Benim yetkililerden tek isteğim benim telefonumu yeniden çalıştırsınlar" diye konuştu.

 

GENÇLER İNTERNETSİZ KALDI

Yaklaşık bir aydır telefon hattının arızalı olduğunu ifade eden Onur Çiçek, "Biz gençler yaklaşık bir aydır bu arızadan dolayı İnternetsiz kaldık. Bu çağda İnternetin olmayışı özellikle gençler için büyük sıkıntı. Kardeşim İnternetten sınava hazırlanıyordu, kütüphane yok. İnternetten bilgi alıyoruz. Yetkilileri arıyoruz, halledeceğiz diyorlar ama hala gelen yok" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler