29 Mart 2024, Cuma

Çine cumhuriyet ve demokrasi için yürüdü

2 Ağustos 2016, Salı 12:58

     


Çine Belediyesi, 'Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Yürüyüşe katılan binlerce Çineli, cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıktıklarını gösterdi.

 

Çine Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüşe, CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP'li ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Çine Madranspor teknik heyeti ve futbolcular ile vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı.

 

Çine Kuva-yı Milliye önünde başlayan yürüyüş Hükümet Meydanı'nda son buldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çinelilere şöyle seslendi: ''Çağdaş, demokratik, laik Çine'nin aydınlık yüzleri, cumhuriyet, demokrasi aşıkları hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Daha 15 gün önce cumhuriyetin temel değerlerini hedef alan, milli iradeyi rafa kaldırıp karanlık emellerini ülke yönetiminde hakim kılmaya çalışan darbecilerin kanlı saldırısına maruz kaldık. Milletimizin özgür iradesine karşı girişilen kanlı darbe girişimini bir kez daha Çine'den lanetliyorum. Demokrasimize yönelik pervasız ve hain saldırıya karşı milletimiz kahraman güvenlik güçleri ile birlikte can siperhane tavır ve direniş göstermiştir. Demokrasimizi askeri cunta vesayetine teslim etmeyerek bu uğurda canlarını veren vatandaşlarımız ile kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Anadolu'da yakılan özgürlük ateşi, 'Ya istiklal ya ölüm' anlayışı ile alevlenip ülkenin dört bir yanına yayılmıştır. İşte bugün o özgürlük ateşinin yakıldığı Anadolu'nun efe yürekli ilçesi Çine'deyiz. Yunan işgaline karşı isyan bayrağı açan Çineliler, kahraman efeler ve Türk subayları ile Anadolu'nun kurtuluş hareketini başlattı. Çine Kuva-yı Milliye merkezi oldu. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının canları pahasına savunup bize bıraktıkları Türkiye'mizi payidar kılmak bizim elimizdedir. Gün birlik olma günü, gün birbirimizi kucaklama günüdür.''

 

"SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ İKİNCİ PLANDADIR"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise, "Bizler Türkiye Cumhuriyeti'ne, demokrasi ve vatanımıza karşı yapılmış anti demokratik hareketlerin karşısında dimdik ayaktayız. Milletimizin ve siyasi yöneticilerimizin dimdik duruşu, asker ve polisin onurlu davranışları sayesinde ülkemizdeki darbe girişimi hezimetle sonlanmıştır. Demokrasi şehitleri vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gün birlik, kardeşlik günüdür. Siyasi görüşümüz ikinci plandadır. Darbecilere karşı hep birlikte dimdik duracağız. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

 

AK PARTİ VE CHP DEMOKRASİYE KARŞI OMUZ OMUZA

Öte yandan cumhuriyet ve demokrasi yürüyüşü yapan grup Adnan Menderes Bulvarı önündeki AK Parti Çine İlçe Teşkilatı binası önünde 18 gündür demokrasi nöbetine devam eden AK Partililer ile karşılaştı. Her iki grup birbirlerine Türk bayrağı sallayarak, alkışlayarak destek verdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler