29 Mart 2024, Cuma

Kadir Gecesi'nde eller semaya açıldı

2 Temmuz 2016, Cumartesi 12:51

     


Çine halkı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde camileri doldururken, Çine Müftüsü Feyyaz İdin'in imam olarak namaz kıldırdığı Çine Merkez Çarşı Camisi'nde cemaat, caminin avlusuna taştı.

 

Çine'de on bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde yer alan ve İslam dinince bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi'nde halk camilere akın etti. Çine Merkez Çarşı Camisi'nde cemaat, caminin avlusuna taşarken, gece boyunca dualar edilip Kuran-ı Kerim okundu.

Namaz öncesinde Kadir Gecesi için hazırlanan hutbe okundu, camilerde ve evlerde tespih namazları kılındı. Cemaat, Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şerifi dinledi. Cami çıkışında cemaate, lokum ve kar ezmesi ikramında bulunulurken, Aydın Büyükşehir Belediyesi, cami önünde vatandaşlara dondurma ikram etti.

 

7'SİNDEN 70'İNE HERKES KUYRUĞA GİRDİ

Kutsal emanetlerden Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sakal-ı şerifi cemaate salâvatlar eşliğinde gösterildi. Çine Merkez Çarşı Camisi'nde ikindi namazı sonrası kadınlara gösterilen sakal-ı şerif, teravih namazının ardından da erkek cemaate gösterildi. Peygamber aşkı, 7'den 70'e her yaştan insanın sakal-ı şerif kuyruğunda yer almasını sağladı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler