29 Mart 2024, Cuma

"Kum ocakları doğaya ve tarıma zarar vermeye devam ediyor"

2 Temmuz 2015, Perşembe 10:00

     


Dünyanın en verimli topraklarına sahip olan Aydın’da kum ocaklarının verdiği zarar ve sıkıntılar devam ediyor. Bu durumdan şikayetlerini dile getiren ve "Kum ocakları doğaya ve tarıma zarar vermeye devam ediyor" diyen Çine Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, yetkililer tarafından bu sorunun acilen giderilmesini istedi.

Bahçearası Muhtarı Hakan Karabulut, Çine Çayı üzerinde bulunan verimli tarım arazilerine ve özellikle hasat sezonunda ürünlere ciddi zararlar verdiği iddia edilen kum ocaklarından şikayetçi olduklarını söyledi. “Çine Çayı üzerinde bulunan tüm kum ocaklarının Başbakanlık tarafından kapatıldığını sanıyorum” diyen Muhtar Karabulut, faaliyetlerine devam eden ve sınır ihlali de yaptığı iddia edilen kum ocaklarına, “Bunlar bu gücü nereden alıyorlar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

TARIMA ZARARI BÜYÜK

Kum ocaklarının kapatılmış olmasına rağmen birkaçının halen aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini savunan Hakan Karabulut, kum ocaklarının tarıma büyük zararları olduğunu söyledi. Kum ocaklarının tarlada göçükler meydana getirdiğini, yolları bozduğunu belirten Karabulut, tarla ürünlerinin kum ocakları yüzünden tozun içerisinde büyüdüğünü ve mahsulün zarar gördüğünü ifade etti.

 

Kum ocakları konusunda TEMA, Çevre Bakanlığı ve Aydın Valiliğine şikayetlerini ilettiklerini bildiren Muhtar Karabulut, tarıma zarar veren kum ocaklarına karşı yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri ve önlem almaları gerektiğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler