25 Nisan 2024, Perşembe

Çift boynuzlu horoz görenleri şaşkına çevirdi

2 Temmuz 2015, Perşembe 09:59

     


Çine'de yaşayan Deniz İğci’nin (31), İstanbul’da yaşayan arkadaşının gönderdiği altı adet yumurtanın birinden çıkan çift boynuzlu Sultan cinsi horoz görenleri şaşkına çevirdi.

Çine İlçesi, Yolboyu Mahallesi’nde yaşayan ve hobi olarak bahçesinde hayvan besleyen Deniz İğci (31), bir süre önce İstanbul’daki bir arkadaşından Osmanlı dönemine ait Sultan cinsi horoz göndermesini istedi. Arkadaşı da Deniz İğci’ye altı adet yumurta gönderdi. Yumurtaları kuluçkaya yatıran İğci, yumurtalardan birinden çıkan çift boynuzlu horozu görünce şaşkına döndü. Sultan cinsi horozların tek boynuzlu olduğunu söyleyen İğci, “Hobi olarak bahçemde deve, güvercin, ördek, kaz, inek, hindi ve at gibi hayvanları besliyorum. İstanbul’daki bir arkadaşımdan sultan cinsi bir horoz istedim. Arkadaşım bana 6 adet sultan cinsi tavuk yumurtası gönderdi. Yumurtalardan çıkan horozlarda hiç birinde bir tane bile boynuz çıkmaz iken, bu horozda büyüdükçe iki tane boynuz tipinde sert ibik meydana geldi. İnternette bu olayı bir Hollandalı profesöre danıştım. Profesör bana bu olayın normal olmadığını daha önce bu şekilde bir horoza rastlamadığını dile getirirken, Osmanlı dönemine ait saray bahçelerinde beslenen Sultan cinsi horozların olduğunu bu horozlarda ise tek bir boynuz tipinde ibik meydana geldiğini aktardı” dedi.

 

“İNCELENSİN İSTİYORUM”

Beslediği horozun ibiğinin sert ve dana boynuzuna benzediğini söyleyen İğci, “Boynuzlu horozları araştırdım. Osmanlı dönemine ait sultan cinsi horozların tek boynuzlu olabileceğini ancak bu güne kadar çift boynuzlu horoz görülmediğini öğrendim. Çift boynuzlu bu horozun ilgili yetkililer tarafından da incelenmesini istiyorum” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ) 







 
Son Eklenen Haberler