29 Mart 2024, Cuma

“Çine’de adı yaşatılsın istiyoruz”

1 Aralık 2021, Çarşamba 12:17

     


Çine’de Kuvayı Milliye döneminin finansörlerin ve ilçeye de çok sayıda miras bırakan Hacı Ahmet Köseoğlu’nun 3 ve 4’üncü kuşak torunları tarafından son kalan mirası 60 yıl sonra paylaşıldı. Paylaşılan ilçe merkezindeki arazinin bin metrekaresini yine Çine Belediyesine hibe eden torunları, “Çine için büyük mücadele ve katkı sunan atalarımız olan Ahmet ve Emine Köseoğlu ismi yaşatılsın istiyoruz” dedi.

Çine Cumhuriyet Mahallesi Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan 558, 559 ve 79 adalardaki atalarından kalma arazilerinin paylaşımını 60 yıl sonra yapabilen 19 mirasçı, kendilerini miras bırakan Hacı Ahmet Köseoğlu isminin yaşatılması için aynı araziden Çine Belediyesi’ne bin metrekare bağışta bulundu.

“KUVAYİ MİLLİYE’YE FİNANSÖR OLMUŞTUR”

Kurtuluş Savaşı döneminde Kuvayı Milliye destanı için büyük dedeleri Ahmet Köseoğlu’nun büyük katkıları olduğunu dile getiren Abdullah Köse, Çine Kuvayı Milliye Müzesi’nde atalarının isimleri ve büstlerinin yaşatıldığını belirtti. Köse, “1919-1922 yıllar arası yaşanan Kuvayı Milliye döneminde büyük dedemiz Ahmet Köseoğlu, askerlerin o dönem yatıp kalkabileceği alan olarak Yanık Hanı temin etmiş. Yine savaş dönemi büyük maddi destek sağlamış. Savaş sonrası da o dönem ismi Kıroba olan ilçemize de çok sayıda yer bağışı yapmış. Bağışta bulunduğu yerler eski hamam ile şuan ki Ziraat Bankası ve yol alanı, Çine Çarşı Camii alanın bir kısmı, Ormaniçi Mezarlığı alanı, merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde 3 dönü cami alanı olmak üzere çok sayıda yer bulunmaktadır” diye konuştu.

“İSİMLERİNİN YAŞATILMASI İÇİN BU BAĞIŞI YAPTIK”

Yunan askerine karşı verilen mücadele ile Çine’ye büyük katkıları bulunan Hacı Ahmet Köseoğlu’nun 1930 yılında vefat ettiğini belirten Abdullah Köse, “Büyük dedemiz 91 yıl önce vefat etmiş. Kendisinden kalan miraslar arasında Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yaklaşık 30 dönüm arazi, mirasçılar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 60 yıl sonra ancak sonuçlanabildi. 3 ve 4’üncü kuşak 19 mirasçı arasında bu arazi paylaşıldı. Bu arazinin 1000 metrekaresi de Çine Belediyesine bağışlandı. Bu bağışı, atalarımız olan Hacı Ahmet ve eşi Emine Köseoğlu’nun isminin yaşatılması için yaptık. Belediye tarafından burada yapılacak olan alanda veya ilçenin başka bir sokak, cadde veya parkında yaşatılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler