18 Nisan 2024, Perşembe

Alabanda'da engel yok sevgi çoktu

1 Aralık 2018, Cumartesi 17:50

     


Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce organize edilen Dünya Engelliler Günü etkinliği antik kent Alabanda'da gerçekleştirildi. Tarihi kentte bir araya gelen yardımsever vatandaşlar ile engelliler keyifli bir gün geçirdi.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü organizesi ile Çine'nin Doğanyurt Mahalle sınırları içerisinde M.Ö. 4. yüzyılda, Helenleşmeden önce bir Karia kenti olarak inşa edilen tarihi Alabanda'da yapıldı. Tarihi amfi tiyatro alanında bir araya gelen yardımsever ve engelli vatandaşlar güzel bir gün geçirdi. Yamaç paraşütü gösterisi nefes keserken ayrıca engellilerinde eşlik ettiği halk oyunları gösterileri ve müzik konseri izleyenleri büyüledi. Çine Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu öğrencileri engelliler için şarkı söyledi. Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Sosyal Hizmetler Müdürü Seyfi Bozçelik, AK Parti Çine Belediye Başkan Aday Adayları Mutlu Menderes Eşiyok, Mithat Burhan Kandemir ve Bircan Kömürcüoğlu, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarda katıldı. Etkinlikte davetlilere pilav üstü tavuk ve ayran ikramında bulunuldu. Etkinlikte emeği bulunan sponsor dernek ve organizasyon temsilcilerine teşekkür belgesi verildi.

 

TARİHİ KENTLERDE YILIN 12 AYI MÜJDESİ

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, güne dair yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi:Bu anlamlı günde sizlerle burada olmaktan çok mutlulu duyuyorum. Size bu tarihi kentte bir müjde vereyim. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanımızı Kuşadası'nda ağırladık. Tarihi kentlerin yılın 12 ayı kazılması için karar alındı. İnşallah bu tür etkinliklerimizi daha sık yapacağız. İnşallah tarihimizi gün yüzüne çıkartarak ülkemizi layık olduğu seviyeye getireceğiz.

 

9 BİN 800 ENGELLİYE EVDE BAKIM HİZMETİ

Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Seyfi Bozçelik ise etkinliği düzenleyen Çine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeline teşekkürlerini iletirken, "Engellilere yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Bizler SHM olarak Aydın'da 9 bin 800 civarında engelliye evde bakım hizmeti veriyoruz. Geçen ay 2 bin 400 aileye sosyal ekonomik destek sağladık. 20 bin kişiye yakın engelli kimlik kartı ile hizmetler sunuyoruz. Bu süreçte gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza belediye otobüslerinde ücretsiz seyahat hakkı tanıdık. Belediye otobüslerine ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz. Ortalama 2 trilyona yakın para ödedik" dedi.

 

"HİÇ BİR FARK GÖRMÜYORUM"

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan ise herkesin eksik bir yanı olduğunu kimsenin mükemmel bir varlık olmadığını belirterek, "Acaba hepimizde bir engellilik durumu yok mu aslına bakarsan hepimizde şöyle bir bazı konularda bazı şeylere biz yetişemiyoruz. O açıdan aramızda hiç bir fark görmüyorum. Şunu söylemek icap eder ki engelli vatandaşlarımıza üzülmek ve acımak aklımızın ucundan bile geçirmemeli bizlerde engelli adayı olduğumuzu düşünerek engelleri kaldırmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler