19 Nisan 2024, Cuma

“Hayatın tüm engellerine bir kapak da sizden olsun”

1 Kasım 2016, Salı 09:26

     


Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencileri, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin başlattığı Mavi Kapak kampanyasına destek olmak için mavi kapak toplamaya başladı. Öğrenciler, “Hayatın tüm engellerine bir kapak da sizden olsun” dedi.

 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin başlattığı, plastik kapak toplayarak ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve medikal malzeme alma kampanyasını sürdüren Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencileri ve Öğretmen Ömer Özkaya, Çinelileri ‘Mavi Kapak Projesi'ne destek olmaya davet etti. Okulun çeşitli yerlerine bıraktıkları şişe ve kutularda kapak toplayan öğrenciler, “Hayatın tüm engellerine bir kapak da sizden olsun'' diyerek Çinelileri ve ilçedeki diğer okul, kurum ve kuruluşların mensuplarını 'Mavi Kapak Projesi'ne desteğe davet etti.

 

460 TEKERLEKLİ SANDALYE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin 2011 yılından bu yana başarı ile sürdürdüğü Mavi Kapak Projesi ile bugüne kadar 400 tona yakın mavi kapak toplandığını ve kapakların geri dönüşümünden elde edilen gelir ile 434'ü manuel, 26'sı akülü olmak üzere toplam 460 nitelikli tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyleyen Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğretmeni Ömer Özkaya, “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanyada toplanan kapakların geri dönüşümü sayesinde elde edilecek gelir, tekerlekli sandalyeye kavuşmayı bekleyenleri hayatla buluşturacak. İçtiğimiz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağının, meşrubatın kapağını atmayarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını özgürce sürdürmelerine yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

 

“KAPAK OLSUN”

Okullarının çeşitli yerlerine bıraktıkları şişe ve kutular ile kapak toplayan ve engellilere umut olmak istediklerini söyleyen Türkiye Omurilik Felçliler Derneği üyesi Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 10/C sınıf öğrencisi Ayla Türkkan ise, “Başlatılan kampanya o kadar ciddi ve mutluluk verici ki ben ve arkadaşlarım bu işi seve seve üstlendik. Çünkü bizim için o küçücük kapaklar, camın ardından izlenen sokaklara, gidilemeyen buluşmalara, görülemeyen dünyalara, engel olan basamaklara, bozuk kaldırımlara, evden çıkmadan geçen yıllara kapak olacak. Engelli büyüklerimizi, kardeşlerimizi sevindirecek. Engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilecek” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler