25 Nisan 2024, Perşembe

"Kurumu sattılar"

1 Eylül 2014, Pazartesi 15:30

     


Çine Ziraat Odası'nda yaklaşık 2 ay önce alınan karar ile 1 yıl disiplin cezasına çarptırılarak, odadan uzaklaştırılan Mehmet Ateş ve Halil Kapıkıran, haklarında verilen uzaklaştırma kararını Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a şikayet etti. Şikayet üzerine Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, "Bu arkadaşlar kurumu sattılar" dedi.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

3 Haziran’da Çine’de yapılan Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı ve Murakabe Heyeti seçiminde Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, aday olmuştu. Yıldız, 3 oyla seçimi kaybetmişti. Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, Oda menfaatlerinin korunmadığı ve ortak hareket edilmediği gerekçesiyle Yönetim Kurulu Üyeleri Abdülkadir Akalın, Kamil Duman ve Halil Kapıkıran, Meclis Üyesi Mehmet Ateş, Mehmet Memiş ve İbrahim Topuz’un 1 yıl disiplin cezasına çarptırılmasını ve odadan uzaklaştırılmasını istemiş, karar oy birliği ile kabul edilmişti.

 

KARARI BAYRAKTAR'A ŞİKAYET ETTİLER

Mehmet Ateş ve Halil Kapıkıran, Çine Ziraat Odası'nı ziyaret eden Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a şikayette bulunarak şunları söyledi:

 

"Tüzük ve yasalara göre bizim 3 uyarı cezası almamız gerekmesine rağmen, direk ihraç kararı alındı. Bu konuda mağduruz. Sizin buraya geldiğinizden bile hasbelkader haberimiz oldu. Bundan 2 ay öncesinde yönetimde idik. Ama bir suçumuz bulunmadığı halde, odadan uzaklaştırıldık. Arkadaşlar, bizi men etmek ve devletin desteklerinden yararlanmamamız için uğraşıyorlar. Üyeliklerimizin düşürüldüğünü söyleyenler var. "

 

"BANA OY VERMEDİLER"

Mehmet Ateş ve Halil Kapıkıran'ın bu sözleri üzerine, Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız, Genel Başkan Şemsi Bayraktar'a, "Çiftçi Malları ve Koruma Derneği seçimlerinde odanın ortak kararı ile başkanlığa ben aday oldum. Bu arkadaşlar, oda menfaatleri dışında hareket etti. Bana oy vermediler. Kurumu sattılar" diye konuştu.

 

Konunun burada konuşulmasının yeri olmadığını belirten Bayraktar, "Keşke bu konu burada açılmasaydı. Benimle özel bir görüşme yapılsaydı. Konuyu Oda Başkanı Osman Eşiyok ile görüşecek ve bilgi alacağım" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler