25 Nisan 2024, Perşembe

Çineliler jeotermal fabrikalarını gezdi

1 Ağustos 2019, Perşembe 09:28

     


Çineli bir çok mahalle muhtarı ve sivil toplum kuruluş örgüt temsilcileri Germencik'teki jeotermal fabrikalarını gezdi. Muhtarlar jeotermalin fayda ve zararlarını yerinde inceleme fırsatını bulduklarını ifade ederken, Çine'de jeotermal fabrikalarının kurulmasını istemediklerine bir kez daha vurgu yaptılar.

Çine'de Jeotermal sahası için ihale süreci Resmi Gazete'de yayımlanırken ilçe gündemini meşgul eden en önemli konu jeotermal oldu. Çineli bir çok mahalle muhtarı ile birlikte Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu, Eğitim Sen Çine Temsilcisi Alp Özerdem ve Çine Kültür Dernek Temsilcisi Ali Kafes, Germencik'te faaliyet gösteren jeotermal fabrikalarını gezdi. Çine Belediyesi tarafından temin edilen araç ile jeotermal fabrikalarını yerinde inceleyen Çineliler ayrıca Germencikli vatandaşlarında jeotermal hakkında görüşlerini dinledi.

"ÇİNE'DE JEOTERMAL İSTEMİYORUZ"

Jeotermal gezisi hakkında açıklama yapan Çine Yaşam Platform Sözcüsü Ahmet Uslu, "Jeotermal fabrikalarının fayda ve zararlarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Jeotermalin bir faydası var ise bir çok zarar var. Tarım alanlarını öldüren bir uygulama. Germencik'te zeytin ve incir ağaçlarının kuruduğunu yerinde görme fırsatı bulduk. Germencik'te tarım ile uğraşan vatandaşlar bu fabrikanın tarıma yapmış olduğu kötü etkiden mağdur durumda ve bir çok çiftçi bu konuda mahkemeye başvuruda bulunarak hakkını arama derdinde. Çine, ekonomisi tarıma dayalı bir yaşam alanı. Çine'de kurulması düşünülen jeotermaller ilçenin doğasını ve tarımına büyük bir erozyona uğratacağı kanısındayız ve biz Çine'de jeotermal istemiyoruz. Bu konuda her türlü mücadelemizi vererek yaşam alanlarımızı koruyacağız." şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler