24 Nisan 2024, Çarşamba

Halk, suyuna kavuştu

1 Ağustos 2016, Pazartesi 13:53

     


Çine'nin Kargı Mahallesi'nde sadece 80 dönümlük tarlayı sulama amacıyla kurulan ve mahalle halkının susuz kalmasına neden olan su pompasının çalışması, ASKİ yetkilileri tarafından durduruldu ve mahalledeki su sorunu ortadan kalktı. ASKİ yetkililerinin, mahalleye ait su pompasının yakınında bulunan ruhsatsız tüm pompaların iptali için Devlet Su İşleri'ne başvuracağı öğrenildi.

 

Çine'de yer altı su kaynaklarının yaz aylarında azalması nedeniyle bazı mahallelerde su sıkıntısı yaşanırken, Kargı Mahallesi'nde Orhan Meşe'ye ait 80 dönümlük tarlayı sulamak amacıyla mahallenin su pompasının yaklaşık 20 metre yanına yerleştirilen milli pompa, çalıştırıldığında mahalle pompasının su çekmesini engelliyordu. Gündüz 80 dönümlük tarla sulanırken, mahallede bulunan 150 haneye su gitmiyor, mahalleli suya en çok ihtiyaç duyulan yaz aylarında sıkıntı çekiyordu. Halkın konuyu basına yansıtmasından ve olayın gazeteniz Aydın Denge vasıtasıyla kamuoyuna duyurulmasından sonra ASKİ harekete geçti.

Kargı Mahallesi'ndeki su pompasında incelemelerde bulunan ASKİ yetkilileri, mahalle pompasının yakınına kurulan pompaları kayıt altına alırken, bunların mahalle pompasının yanından uzaklaştırılması ya da tamamen ortadan kaldırılması için çalışma başlattı.

Mahallede su sorununun ortadan kalktığını söyleyen halk, sıkıntının giderilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler