24 Nisan 2024, Çarşamba

Çine’de ‘Demokrasi Yürüyüşü’ düzenlenecek

1 Ağustos 2016, Pazartesi 07:35

     


Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 15 Temmuz akşamı Ülkemizde yaşanan darbe girişimine tepki göstermek ve protesto etmek amacıyla 01 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 21.00’de Kuva-yı Milliye Müzesi önünden başlayıp, Hükümet Meydanı'nda son bulacak olan ‘demokrasi yürüyüşü’ düzenleyecek.

 

Yürüyüşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da katılacağını duyuran Başkan Dinçer, hemşerilerini müze önüne ve meydana davet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dinçer, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti'ne vatanımıza, cumhuriyetimize, demokrasiye ve bütün değerlerimize karşı yapılan her türlü antidemokratik müdahale ve darbenin karşısında dimdik buradayız. Milletimizin ve siyasi yöneticilerimizin kararlı duruşu, kahraman emniyet güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin onurlu personeli sayesinde bu kalkışma hezimete uğramıştır. Demokrasi şehitlerimize de buradan Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

YÜRÜYÜŞE HERKESİ DAVET ETTİ

Türk bayraklarımızı alarak tüm sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partilileri, kamu çalışanlarını, spor kulüplerimizi, genci yaşlısı, kadını erkeği ile bütün Çineli hemşerilerimi darbeler karşısındaki kararlı duruşumuzu göstermek için “demokrasi yürüyüşü”ne davet ediyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak huzur ve ebedi varlığının daim olması dileklerimle saygılarımı sunuyorum” ifadeleri kullandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler