29 Mart 2024, Cuma

“Aydın'da 'Yerel Yönetimler Bizim Paramızı Çalamaz Platformu' kurulsun”

1 Mayıs 2021, Cumartesi 11:58

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, Aydın’ın 100 milyonlarının çalındığını dile getirerek, ““Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti grubunun kavga ettiği önergelerine bakıyorum, hep suya sabuna dokunmayacak şeyler. Öyle saçma konular üzerine tartışmalar çıkıyor ki, yok heykeldi, yok şuydu diye. Heykelin altı ve üstü toplasan 100 bin liradır, 100 milyon lira yok diyoruz. Aydın’da en net kurulması gereken platform, ‘Yerel Yönetimler Bizim Paramızı Çalamaz Platformu’dur. Bence en net ivedilikle kurulması ve üzerine gidilmesi gereken konu budur” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, Aydın’daki yolsuzluk iddialarına karşın yerel muhalefetin yolsuzluk, irtikâp, zimmet ve rüşvet gibi konuların üzerine gitmesi gerektiğini ifade etti.

“AYDIN’IN YÜZ MİLYONLARCA LİRASININ NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL”

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’ndeki (ASKİ) yolsuzluk iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Seyhan, Aydın’ın yüz milyonlarca lirasının nereye gittiğinin bilinmediğini söyledi. Seyhan, “Son dönemde en büyük konulardan bir tanesi ASKİ’nin su faturaları üzerindeki belgeli olarak yolsuzluk iddiaları ve kamuoyuna da yansıyan, çeşitli haber sitelerinde de haberleri yapılan bir noktaya taşındı. Bu konuyla ilgili tabi yine Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü sessizliğini korur durumda. Şimdi eğer kabul ediyorlarsa mümkünse çıkıp açıklasınlar, kabul etmiyorlarsa da yine çıkıp açıklasınlar. Aydın’ın yüz milyonlarca lirasının ne olduğu belli değil. Ne kadarlık su tahakkuk edildi, normalde ne kadar edilmesi gerekiyordu, aradaki fark nedir? bunun ne kadarı size ve cebinize yansıdı bunların hepsi merak konusu. Yüksek su ücretleri tahakkuk eden kişilerin bilgisayar ortamında su tahakkukları değiştirilerek, değiştirilen su tahakkukları üzerinden eğer sayaçta farklı bir endeks varsa sayaca da bozuk muamelesi yaparak sayacı sıfırlayarak kişinin su borcunun fiyatını yarısına düşürdükleri iddia ediliyor, bunun belgeleri de var. Böylelikle 100 bin liralık su parası 10 bin liraya düşüyor. Tahakkuk edilen rakamların tutmadığı söyleniyor. Örneğin siz personelsiniz, tahakkuk ettirme yetkisi sizin, sizin bilgisayarınıza bir başkası oturuyor sizden izinsiz ve o tahakkukları değiştiriyor. Bununla ilgili de ekran görüntüleri yayınlanıyor. Şimdi bununla ilgili cevap vermeyen Büyükşehir Belediyesi'ne ilgili cevap verecek. İhalelerle ilgili İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma izni gerekiyor, Danıştay’ın yargılama onayı gerekiyor. Zimmet, rüşvet gibi suçlarda bunu aramak ya da bunun peşinde koşmak gerçekten Aydın halkına yapılan ihanettir” dedi.

“YOLSUZLUK, İRTİKÂP, ZİMMET GİBİ OLAYLARIN ÜZERİNE ÇIKILSIN”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri konusunda bilgisiz olduğunu dile getiren Seyhan, “Daha önce hukuk müşavirliği olayında zimmetten bahsedilmişti, onun haricinde irtikâp gibi suçlar oluştuğu iddia ediliyor. Kimseden de konuyla ilgili ses çıkmıyor. Bizim AK Parti İl Başkanımızda ulusal kanallarda beyanat veriyor, beyanatında şunu söylüyor, ‘Aydın’da hiçbir hizmet yapılmıyor, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi geriliyor, Aydın yüzde 10 fakirleşti’. 50 milyon lira civarında bir geliri olduğunu söylüyor. Orada bile bilgisiz AK Parti İl Başkanı. Zaten ASKİ Genel Müdürlüğü Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kuruluşsa, ortalama 300 ton su tahakkuk ettirdiğini düşünürsek, sadece 300 milyon lirayı ASKİ’den topluyor. Yani 800 milyon lira bütçesi olduğunu söylüyor. ASKİ’yi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ayrı bir kuruluş olarak görüyor ki, ASKİ Genel Müdürlüğü olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kuruluş. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 200 milyon bütçesi var. Sayın AK Parti İl Başkanı eğer Aydın Büyükşehir Belediyesini irdeleyecekse, ya da onun üzerinde bir çalışma yapacaksa önce bütün detaylarını öğrenmeye çalışsın. Sayın AK Parti İl Başkanı’ da beyanatlarını da artık birazcık Aydın’da iddia edilen, davaya ve soruşturmaya dönüşen yolsuzluk, irtikâp, zimmet gibi olayların üzerine çeksin” diye konuştu.

“AYDIN’DA 20’YE YAKIN KONUYLA İLİGLİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI TALEP ETSİNLER”

Seyhan, “Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun kavga ettiği önergelerine bakıyorum, hep suya sabuna dokunmayacak şeyler. Öyle saçma konular üzerine tartışmalar çıkıyor ki, yok heykeldi, yok şuydu diye. Heykelin altı ve üstü toplasan 100 bin liradır, 100 milyon lira yok diyoruz ortada, bir tanenizde çıkın önerge verin, araştırma komisyonu kurulmasını talep edin, çıkın bunun kavgasını verin mecliste, Özlem Çerçioğlu sizi reddetsin. Sizde çıkıp bağırın ve şunu söyleyin, Siz Aydın halkının parasını yönetirken bu kadar fütursuz davranamazsınız deyin, bizde sizi alkışlayalım. Madem Aydın halkının menfaatini üzerine gideceksiniz, AK Parti, MHP, İYİ Parti, CHP ve bütün Büyükşehir Meclis Üyelerine sesleniyorum, madem bir mücadeleniz var, madem halkın menfaatine ses getirmek istiyorsunuz Aydın’da 20’ye yakın konu söylerim. 20’ye yakın konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını talep etsinler önergeyle. Onlar oy çokluğuyla reddetsinler ama siz çıkın ve bunu manşetlere yazdırın” dedi.

“AYDIN’IN PARASINI YEREL YÖNETİMLER ÇALAMAZ PLATFORMU KURULMALI”

Seyhan, “Jeotermal santrallerle ilgili birçok tan tana yapıldı. Bence Aydın’da en net kurulması gereken platform, ‘Yerel Yönetimler Bizim Paramızı Çalamaz Platformudur’. Bence en net ivedilikle kurulması ve üzerine gidilmesi gereken konu odur. Mesela, JES’ler için adamlar ruhsatını almış, sen beni zehirliyorsun diyorsun, onlar da zehirlemiyoruz diyor. Menderes Nehri’nde kaç tane arıtma çalıştırıyorlar, kaç defa Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çalıştırmadıkları arıtmalar için ceza yediler ve bu cezaları Aydın halkının bütçesinden ödediler mi ödemediler mi? defalarca bunu sorduk. Önce yerel yönetimler bizim paramızı çalamaz platformu kurulmalı. Siyaset bunun üzerine gitmediğine göre, halktan bilinçli olanları bir araya gelip hesap sorması lazım. Bir zamanlar Aydın’ın malı Aydın’da kalsın platformu kuruluyordu ya, şimdi de bence ‘Aydın’ın Parasını Yerel Yönetimler Çalamaz Platformu’ kurulmalı” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler