28 Mart 2024, Perşembe

Çineli çiftçi Tugay İgci'den örnek proje

31 Ekim 2016, Pazartesi 09:15

     


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekli İgci Süt Hayvancılığı Çiftliği'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Çineli girişimci, çiftçi Tugay İgci’ye ait Avrupa standartlarına uygun modern süt üretim çiftliğinde 48 inekten süt üretimi yapılabilecek.

 

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'nün 15. çağrısında kabul edilen İgci Süt Hayvancılığı Çiftliği yapımına geçtiğimiz mart ayında başlandı. Tugay İgci, 1 milyon 15 bin lira tutarındaki ‘İgci Süt Hayvancılığı Çiftliği’ projesi için TKDK’dan 560 bin lira hibe çıktığını söyledi. İğci, Yolboyu Mahallesi Harımbelen mevkisindeki 3 dönümlük arazi üzerine kurulan çiftliğin 48 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu söyledi.

Böyle bir tesis yaptığı için çok mutlu olduğunu söyleyen işletme sahibi Tugay İgci, "Projem TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü'nün 15. çağrısında kabul edildi. Ocak ayı içinde sözleşme imzaladık. Tesisin proje bedeli 1 milyon 15 bin lira. Bunun 560 bin lirasını TKDK'den hibe olarak alacağım. Böyle bir tesis yaptığım için çok mutluyum. Böyle tesislerin ilçemizde çoğalmasını istiyorum" dedi.

 

AÇILIŞ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Mevlit okunan ve davetlilere yemek ikram edilen İgci Süt Hayvancılığı Çiftliği'nin açılışı yoğun ilgi gördü. Açılış törenine Çine İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağıran, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu üyeleri, davetliler ve mahalle halkı katıldı.

 

DEVELER HAVUTLANDI

Öte yandan aynı zamanda devecilik ile uğraşan Tugay İgci’nin Nurihan Felek ve Özbey Felek isimli develeri de havutlandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler