25 Nisan 2024, Perşembe

Buzağı desteği için son gün 31 Ağustos

30 Ağustos 2018, Perşembe 10:13

     


Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, buzağı desteği başvurularının 31 Ağustos’ta sona ereceğini duyurarak, desteklemeler konusunda yetiştiricileri uyardı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvan üreticilerine verilen desteklemelerin son gününe yaklaşıldığı uyarısında bulunan İl Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin bu konuda mağdur olmamalarını istedi.

Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2018 yılında doğan, doğduğu işletmede 120 gün kalmış, şap ve sadece dişilere olmak üzere Brusella aşıları yapılmış olan buzağılara 350-550 TL arası destekleme ödemesi yapılmaktadır. Destekleme kapsamında başvuruların iki dönem halinde olacak ve ilk başvurunun 2 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında, ikinci başvuru döneminin ise 2 Mayıs ve 1 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır”.

 

BAŞVURU YAPILMASI GEREKEN KURUMLAR

 

Hayvan yetiştiricilerin buzağı desteklemelerini alabilmeleri için yapmaları gerekenler hakkında yapılan uyarıda ise şu ifadeler yer aldı:

“Üretici Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği ve SS Hay-Koop. Birliğine üye ise üyesi olduğu birliğe, hiç bir birliğe üye olmayan yetiştiricilerin ise bizzat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru dönemleri dışında başvuru kabul edilmeyeceği ve yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için yukarıda belirtilen tarihlerde başvurularını yapmaları gerekmektedir”. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler