29 Mart 2024, Cuma

Kargılı çiftçiler yol, su ve toplulaştırma bekliyor

30 Ağustos 2016, Salı 09:37

     


Çine'nin Kargı Mahallesi'nde çiftçilerin sorunlarını dinleyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, üreticilerin isteklerinin yerine getirileceğini söylerken bölgedeki üretimi de değerlendirdi.

 

 

Çine Kargı Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya gelen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçilerle sohbet ederken sorunlarını da dinledi. Çiftçiler, Başkan Atıgan'dan zeytinlik yollarının düzeltilmesini ve hayvanlarının su ihtiyacı için gölet yapılmasını talep etti. Bu konuda Kargı Mahalle Muhtarı ve aynı zamanda Çine Ziraat Odası Kargı Delegesi Yaşasın Erbay ile irtibatta olduklarını ve Erbay'ın çiftçilerin bu taleplerini kendisine ilettiğini ifade eden Atıgan, önümüzdeki günlerde bu isteklerin yerine getirilmesi için çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

"TOPLULAŞTIRMA HIZLANDIRILMALI"

 

Kargılı çiftçiler, ilçenin diğer bölgelerinde olduğu gibi Kargı Ovası'nda ekilen mısırlarda da üretim düşüklüğü olduğunu söyledi. Her yıl üst üste ekilen mısırda başgösteren mantar ve aşırı sıcaklardan kaynaklanan verim düşüklüğü nedeniyle mısırdaki kazancın çiftçiyi tatmin etmediğini ifade eden Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, tarlalarda değişik ürünler de yetiştirilmesini, hükümet tarafından desteklemesi artırılan pamuğa yönelmenin çiftçiyi rahatlatabileceğini ifade etti.

Bu konuda geniş çaplı bir çalışma yapılacağını ve önümüzdeki günlerde bu konuda çiftçilerle birlikte 'Gelecek sezon ne ekilmeli' sorusunu tartışacaklarını ifade eden Atıgan, Çine Ovası'nın verimliliğine dikkat çekti. Başkan Atıgan, Çine Adnan Menderes Barajı'ndan ovaya su getirilmesinin ve yapılacak toplulaştırmanın hızlandırılması ve acilen bitirilmesi gerektiğini belirtirken çiftçinin bu hizmetlerle huzura kavuşabileceğini söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler