29 Mart 2024, Cuma

"Türkiye, mısır ithalatçısı olmamalı"

30 Ağustos 2014, Cumartesi 13:11

     


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Aydın ziyaretleri kapsamında geldiği Çine'de bir mısır tarlasında biçerdöver kullanarak, mısır hasadı yaptı. Başkan Bayraktar, "Türkiye mısır ithalatçısı olmamalı" dedi.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Çine'yi ziyaret eden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yoğun ilgi ile karşılandı. Karşılama törenine Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

TOPRAK MAHSULLERİNE SESLENDİ

"Bismillah diyerek mısır hasadına başladık" diyen Başkan Bayraktar, mısır için önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Mısır üretimi bu sezon yağışlar nedeniyle yüksek gibi görünüyor. Ancak, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin özellikle bu yıl bütün ilçelerde alım merkezi kurması sureti ile güçlü bir şekilde alım yapmasını istiyoruz. Mısır üreticimizi tüccarın eline bırakmamak gerek" diye konuştu.

 

"İTHALAT MISIR ÜRETİMİNE DARBE VURUR "

Mısırla ilgili taleplerinin olduğunu belirten Başkan Bayraktar, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımıza ziyaretlerimizde raporlarımızı kendilerine sunacağız. Bu raporda mısır ile ilgili bazı taleplerimizde var. Türkiye'de şunu iyi hesaplamak lazım. İthalat, mısır üretimine büyük darbe vurur. İthalat, fiyatların düşmesine sebep olur. Bunu istemiyoruz. Özellikle hasat döneminde ithalat yapılmasına karşıyız. Bu görüşümüzü hükümetimiz ile özellikle paylaşacağız. Herşeye rağmen mısır üretimini artırarak devam etmeliyiz. Bizim üreticimiz imkan sağlandığında yeterli mısırı üretebilir" ifadelerini kullandı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler