25 Nisan 2024, Perşembe

“Çine’de eski bayram alışverişleri yok”

30 Haziran 2016, Perşembe 11:02

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, her geçen yıl bayram alışverişlerinin kötüye gittiğini belirterek Çine’de eski bayram alışverişlerinin tadının olmadığını söyledi. Uyar, Çine halkını ilçe esnafına sahip çıkmaya davet etti.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, eski yıllarda bayramdan 10 gün önce bir hareketlenme yaşandığını ve ilçe halkının ilçe esnafından alışveriş ettiğini hatırlatarak yıllar geçtikçe bayram alışverişlerinin ilçe esnafının yüzünü güldüremez hale geldiğini söyledi. Başkan Uyar, Çine halkından Ramazan Bayramı alışverişlerini ilçe esnafından yapmalarını isteyerek, memleket sevgisi ön planda tutularak, esnafa sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

“SEVDİĞİNE GİTMEZSEN SEVDİĞİN GELMEZ”

“Sevdiğine gitmezsen, sevdiğin gelmez” diyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “10 sene öncesinde bayram alışverişleri esnafın az çok yüzünü güldürür, ilçeye bereket gelirdi. Şimdilerde ise halkımızın büyük alışveriş merkezlerine yönelmesi, ilçe esnafından alışveriş yapmayı bir kenara bırakması, eski günleri aramamıza neden oldu. Çine’de eski bayram alışverişleri yok. Çine halkı esnafını unutmamalı. Birbirimize sahip çıkalım. Memleketimizi birlikte yükseltelim, geliştirelim. Bu memleket hepimizin. Biz bu memlekete sahip çıkmaz isek hep bir yanımız eksik kalır. Ben görüyorum, cami önünde adam satıcıdan mont alıyor, hiç üzerine giymeden 20 TL verip yoluna devam ediyor. Ama aynı adam bir mağazada alacağı giysiyi üzerine giyiyor, aynada inceliyor, malın fiyatını düşürmek için uğraşıyor sonra ‘Sen bunu yazıver ben sonra vereyim’ diyor” dedi.

 

UYAR: HALKIMIZA KREDİ KARTI İLE ALIŞVERİŞ İMKANI VERELİM

Esnafın hatalarını da söyleyen Başkan Uyar, “Esnafımızda artık bazı konularda kendisini geliştirmeli. Halkımız, kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Ben bu konuda esnafımızı çok uyardım. Artık kredi kartı ile alışveriş yapılmasına imkan verilmeli. Ayrıca reklam konusunda da esnafımız başarılı değil. Efeler’de esnaf '10 TL’den 100 TL’ye kadar ürünlerimiz vardır' diye yazıyor.. Bunları bizim esnafımız da yapmalı. Reklam konusunda da kendimizi geliştirmeliyiz. Yahudiler dünyanın en zengin insanları olarak gösterilir. Öğrendiğim kadarıyla Yahudiler kazançlarının yüzde 20’sini reklam için ayırırlarmış. Bugün televizyonlar, radyolar, gazeteler reklamlarla dolu. İnsanımız bunları istiyor. Esnafımız en azından ürünlerin üzerine etiketler yapıştırmalı. Bizim esnaf kampanyasını yapmamızın nedeni buydu, ilçe esnafına sahip çıkmak, hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürmekti. İlkinde çok başarılı olduğumuza inanıyoruz, inşallah 2017’de yapacağımız ikincisi kampanya da çok güzel olacak” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler