23 Nisan 2024, Salı

Çiftçiler tarla gününde buluştu

29 Eylül 2015, Salı 08:30

     


Çineli çiftçiler DEKALP’in düzenlediği tarla gününde bir araya geldi. DEKALP, çiftçilere tohum çeşitlerini tanıttı.

DEKALP mısır tohumu çeşitlerini çiftçilere sunmak için tarla günü düzenledi. Etkinlik, Kahraman Mahallesi’nde Mehmet Gönezer’e ait arazide gerçekleştirildi. Çiftçilere, kavurma, pilav, tatlı ve ayran ikramı yapıldı.

DEKALP Bölge Sorumlusu Ahmet Çay, tohum çeşitleri hakkında çiftçileri bilgilendirdi. Mehmet Gönezer’e ait 68 santim aralıklı 16 sıra, 4 metre eninde, 189 metre boyunda mısır tarlasında hasat gerçekleştirildi. DEKALP Bölge Sorumlusu Ahmet Çay, 756 metrekare yer biçildiğini ve bin 353 kilogram verim alındığını, bin metrekarede bin 789 dekar verimi gözüktüğünü rutubetinin ise 14.1 olduğunu söyledi.

Bu sene mısır tarlalarında kurumaların yoğun olduğunu belirten Çay, buna sebep olarak mantar hastalığını işaret etti. Rakip firmaların ‘DEKALP’te kurumalar gözüküyor’ sözünü yaydığını dile getiren Çay, rakip firmaların tohumu bulunan arazilerde de kurumalar görüldüğünü bu hastalığın çeşit seçmediğini tek mücadelesinin ise kurumalar görülen arazilerin dinlendirilmesi bir süre mısır ekilmemesi olduğunu bildirdi. Bölgedeki 10 araziden 7'sinin DEKALP ekildiğini belirten Çay, hal böyle olunca kendilerinin göze battığını ifade ederken, ‘nasıl zeytindeki kurumanın önüne geçemiyoruz, mısırdaki mantar hastalığı da zeytinle aynı’ dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler