19 Nisan 2024, Cuma

Eşiyok: Her yıl 500 bin TL çöpe atılıyor

29 Ağustos 2014, Cuma 11:40

     


Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yücel Eşiyok, Çine Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan’a yüklendi. Çine’de 1984 yılından bu yana faaliyette olan Ege Et Anonim Şirketi’nde kavurma tesisi kurulmadığını hatırlatan Başkan Eşiyok, bu hafta iki üreticinin hayvanına verem teşhisi konulduğunu, kavurma tesisi olmadığı için hayvanların çöpe atıldığını söyledi.

 

Farklı illerdeki mezbahanelerde kavurma tesisi olduğunu, veremli hayvanların yüksek derecede kavrularak değerlendirildiğini söyleyen Eşiyok, Ege Et A.Ş’de böyle bir uygulamanın olmamasının üzücü bir durum olduğunu, tesisin olmamasından Çine'de yıllardır aynı görevi sürdüren Atıgan'ın sorumlu olduğunu ifade etti.

 

“İKİ ÜRETİCİNİN HAYVANININ ETİ ÇÖPE ATILDI”

Ege Et A. Ş.'ye kavurma tesis kurulması için Çine Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan’ın hiçbir gayret içinde olmadığını ileri süren Eşiyok, “Müdürümüz Çine’de 26 yıldır görevini yürütüyor. Ama bunun ile ilgili hiç bir çalışması yok. Çine'de hayvan üreticisinin yıllık yaklaşık 500 bin TL’si çöpe atılıyor. Geçen hafta içinde iki tane hayvan Ege Et’te kesildi. Birisi Karpuzlu’dan Mehmet Yüksel’in hayvanı, diğeri de Çine’den Kayhan Atıl’ın. Bu iki hayvan üreticisinin zararı yaklaşık 9 bin TL civarında. Eğer bu hayvanların eti kavrulsaydı, 2 bin TL zarar edeceklerdi. Milli servetimizi çöpe attık. O yüzden bu kavurma tesisi bir an önce ilçemize kazandırılmalı. Aksi takdirde hayvan üreticimiz daha çok mağdur olacak” dedi.

 

“HERKES GÖREVİNİ LAYIKIYLA YÜRÜTECEK”

Yıllık Ege Et’te 70-80 hayvanın etinin veremli olduğu için çöpe atıldığını da iddia eden Eşiyok, “Benim görevim üreticimin hakkını aramak. Herkes görevini layıkıyla yerine getirmeli. Şu ana kadar Müdürümüz Özkan Atıgan, bu görevini yerine getirmemiş. Çünkü bu konuda en büyük görev sorumluluk müdürümüzün elindedir. İnşallah, bundan sonra bu konuda gerekli çalışmalarını başlatır” diye konuştu.

 

“ÜRETİCİNİN RIZKIYLA OYNAMAYIN”

Hayvan üreticinin daha çok zarar görmemesi gerektiğini ifade eden Çine Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Eşiyok, “Bir hayvanı yetiştirmek kolay olmuyor. Vatandaş hayvanın bir kilo daha fazla gelsin diye kendi rızkından keserek hayvanına yediriyor. Birlik başkanı olarak bu konunun takipçisi olacağım. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Hiç kimsenin üreticini rızkıyla oynamaya hakkı yok” ifadelerini kullandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler