28 Mart 2024, Perşembe

Özden: Bu fırsatı kaçırmayın

29 Haziran 2016, Çarşamba 15:25

     


Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Celal Özden, Başbakan Binali Yıldırım’ın grup toplantısında yaptığı, zor günler geçiren esnafın gecikmiş borçlarının faizlerinin tamamen silineceğine ilişkin açıklamasının Çine esnafını sevindirdiğini söyledi. Uygulamadan faydalanmak isteyen ortakların, 29 Temmuz mesai bitimine kadar mutlaka kooperatife uğramaları gerektiğini belirten Özden, “Bu fırsat kaçmaz” dedi.

PEŞİN ÖDEMEDE FAİZ YOK

Başkan Özden, “31 Mart 2016 ve bu tarihten önce takibe uğrayan kooperatifimiz ortaklarının borçlarının faizleri siliniyor. Borcun tamamı ödendiği takdirde faizi tamamen ortadan kalkıyor. Ödeme 12 taksit halinde yapılacak olursa yıllık yüzde 8 faizle ve eşit taksitler halinde geri ödenecektir. Ödeme 24 eşit taksitle yapılacak olursa yıllık toplamda yüzde 12 faiz uygulanacaktır. Taksitlendirmeden sonra iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma işlemi iptal edilip borç yine eski sisteme dönecektir. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyen ortaklarımızın 29 Temmuz mesai bitimine kadar mutlaka kooperatifimize müracaat etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

“HER ORTAĞIMIZA EŞİT DAVRANIYORUZ”

Faizsiz kredilerin iki aydır durdurulduğunu da belirten Başkan Celal Özden, “İki aydır hiçbir ortağımıza faizsiz kredi vermiyoruz. İsteyen ortağımıza faizli kredi vermeye devam ediyoruz. Kooperatif olarak her ortağımıza eşit davranıyor ve iki kefil ile ipotek alarak kredi veriyoruz” dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler